Shadow

Republica Dominicană respiră: turiștii au murit din cauze naturale

Testele toxicologice efectuate în Statele Unite asupra turiștilor care au murit în timpul sau după vacanța lor în Republica Dominicană, concluzionează că cauzele morții sunt în concordanță cu cauzele naturale. Aceasta este concluzia anchetei deschise de FBI și livrată parțial autorităților dominicane la începutul lunii. Joi, canalul american de știri Fox news 43 a anunțat concluziile complete și definitive ale raportului, care au fost transmise într-o declarație 

 

Potrivit acestui comunicat: „Rezultatele testelor toxicologice extinse suplimentar efectuate până în prezent au fost în concordanță cu concluziile autorităților locale. Condoleanțele noastre pentru familii în această perioadă dificilă”. 

 

Autoritățile dominicane ajunseră deja la concluzia că decesele turiștilor au acut loc din cauze naturale și nu din cauza vre-unei erori sau malpraxis în hotelurile unde au fost cazați, așa cum au apărat de la bun început. Cu toate acestea, campania media a izbucnit în SUA împotriva acestei destinații a fost brutală. 

„Am arătat că nu este adevărat că există o avalanță de decese de turiști americani și nici nu este adevărat că există morți misterioase”, a declarat Francisco Javier García, ministrul turismului din Republica Dominicană. 

 

Dar criza de reputație a destinației cauzată de campania americană de presă a însemnat un contratimp sever pentru sectorul turismului dominican, cu o scădere de peste 22% în piețele nord-americane, cea din SUA și cea canadiană, principalele sale piețe. 

 

Așa cum a explicat managerul lobby-ului hotelierilor spanioli din destinație, Ramón Rosseló, impactul campaniei media din SUA cu privire la morțile turiștilor a fost „terifiantă și excesivă”, cu o scădere de peste 22% în luna august a pieței principale emitente a destinației, SUA și Canada

 

„Cel mai rău este că situația este gravă și toate acestea fără niciun motiv”, s-a plâns Rosselló ziarului HOSTELTUR, întrucât sectorul speră că datele finale ale anchetei vor clarifica în sfârșit că hotelurile nu au avut nicio legătură cu moartea acelor oameni, așa cum a demonstrat până la urmă FBI.

Republica Dominicană: analiza crizei de imagine care afectează destinația

Republica Dominicană se confruntă cu furtuna perfectă și nu se recuperează

 

Conferința de presă convocată la începutul lunii octombrie de către autoritățile americane pentru prezentarea raportului FBI a fost amânată, deoarece „rezultatele așteptate de la Biroul Federal (FBI) au venit parțial”, potrivit informațiilor. 

 

Peste 58% dintre turiștii care sosesc anual în Republica Dominicană provin din America de Nord, comparativ cu 23,7% din Europa și 13,6% din America de Sud. 

FBI dă în cele din urmă dreptate hotelurile și autorităților locale: morțile turiștilor au fost din cause naturale.

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.