Shadow

SUA retrag avertismentul cu privire la riscul de a călători pe vase de croazieră

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite (CDC) au retras avertismentul adresat cetățenilor cu privire la riscul de a contracta COVID-19 la bordul navelor de croazieră pe care l-au menținut timp de doi ani, decizie primită cu bucurie de un sector foarte lovit de pandemie. 

 

Cu 15 zile în urmă, CDC și-a coborat avertismentul la nivelul doi (moderat), care a devenit al patrulea cel mai mare, în vremuri în care incidența COVID-19 era mai mare. 

 

În 2020, CDC au emis un ordin care interzicea navelor de croazieră care pleacă din porturile americane să navigheze din cauza numeroaselor cazuri de coronavirus înregistrate la bordul acestor nave turistice, care s-au tradus în pierderi milionare pentru companii. Interdicția a durat 15 luni. 

 

Primele reacții la retragerea avertismentului au fost de satisfacție și de a evidenția faptul că rezultatul eforturilor companiilor de croazieră de a preveni răspândirea virusului, deși au existat și reproșuri către CDC pentru întârzierea în acest sens. 

 

Reacții

Tom McAlpin, CEO Virgin Voyages, s-a declarat, „absolut entuziasmat” în declarații culese de mass media dedicate informațiilor despre sectorul croazierelor, a cărui principală piață în lume este Statele Unite. 

 

„Deși credem că a trecut mult timp, recunoaștem acest pas ca o demonstrație a întregului efort pe care această industrie l-a depus pentru a ne asigura că oferim cel mai sigur mod de a călători”, a adăugat el. 

 

Această decizie „recunoaște măsurile eficiente de sănătate publică implementate”, a declarat Asociația Internațională a Liniilor de Croazieră (CLIA) într-un comunicat trimis de Efe. 

 

Președintele Holland American Line, Gus Antorcha, a declarat pentru cruiseindustrynews.com ca CDC au făcut un „pas important” recunoscând munca depusă de liniile de croazieră „pentru a crea un mediu sănătos pentru pasagerii, membrii echipajului și comunitațile pe care le deservesc”. 

 

Sectorul de croazieră a fost unul dintre cele mai afectate de restricțiile de călătorie legate de pandemie în 2020 și 2021, dar, potrivit unui studiu recent al agenției de turism AAA Travel, legată de cea mai mare asociație de șoferi din SUA, a început să aibă un mare avânt în 2022. 

 

Studiul publicat pe 22 martie a arătat că rezervările de croazieră efectuate prin AAA Travel în cele patru săptămâni premergatoare acelei date s-au dublat față de aceeași perioadă a anului trecut. 

 

De fapt, 23% dintre americani se gândesc să ia o navă de croazieră în termen de doi ani, potrivit studiului respectiv. 

 

Anne Madison, purtătorul de cuvânt al CLIA, care reprezintă 90% dintre companiile care efectuează călătorii pe ocean, a declarat pentru Efe în decembrie anul trecut ca până la sfârșitul lunii iulie 2022 sectorul își va fi recuperat 100% din capacitatea sa. 

 

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.