Shadow

Uniunea Europeană deschide concursul pentru alegerea Destinației de Excelență 2023

Comisia Europeană tocmai a lansat concursul European Destination of Excellence (EDEN) 2023. O inițiativă care recompensează cele mai bune realizări în turismul durabil și practicile de tranziție ecologică în destinațiile mici din întreaga Europă. Cererile pot fi depuse până la 1 iunie prin intermediul site-ului instituției menționate. 

 

Această inițiativă își popune să recunoască și să recompenseze destinațiile mai mici care au implementat cu succes strategii de promovare a turismului durabil prin practici de tranziție ecologică. 

 

Orașul danez Middlefart, situat pe insula Funen, a treia ca mărime din țară, care deține titlul de Destinație Europeană de Excelență 2022, a fost ales anul trecut dintr-un total de 50 de candidați, coincid cu relansarea acestei inițiative, care a fost lansată în 2007, dar a fost reînnoită ținând cont de obiectivele Pactului ecologic european. Până în prezent, 175 de destinații din 27 de țări au primit premiul, în fiecare an, pentru diferite teme. 

 

Acest concurs își propune să promoveze dezvoltarea turismului durabil în destinații care oferă valoare adăugată economiei, planetei și oamenilor. 

 

Este deschis țărilor Uniunii Europene și celor care nu aparțin dar participă la Programul COSME: Albania, Armenia, Bosnia și Herțegovina, Islanda, Kosovo, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia, Turcia, Ucraina și Regatul Unit. 

 

Din 2007, Comisia Europeană a sprijinit statele membre UE și membrii programului menționat pentru a recompensa destinațiile turistice durabile netradiționale și emergente din Vechiul Continent prin premiul EDEN. 

Prin selectarea și promovarea destinațiilor EDEN, UE dorește să promoveze modele de management de destinații turistice sustenabile în întreaga Europa.

 

Aplicațiile vor fi mai întâi evaluate de un grup de experți independenți în sustenanbilitate. În a doua fază, cele trei orașe preselectate vor fi rugate să-și prezinte propunerea juriului european, care se va ocupa de selectarea câștigătorului. Destinația europeană de excelență 2023 va fi anunțată în noiembrie 2022. 

 

Pentru a concura pentru acest titlu, destinațiile vor fi rugate să își dovedească cele mai bune practici în ceea ce privește turismul durabil și tranziția ecologică. 

 

Destinația câștigătoare se va poziționa ca un pionier în sustenabilitatea turismului, angajat în obiectivele Pactului Verde European și va primi sprijinul experților în comunicare și dezvoltarea brandului în UE pe tot parcursul anului 2023. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.