Shadow

Starwood Capital achiziționează 10 hoteluri de la Edwardian Group

Starwood Capital a anunțat achiziționarea unui portofoliu de 10 hoteluri de la Edwardian Group, printr-o tranzacție în afara pieței. Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită. Toate hotelurile se află în Londra, totalizează 2.053 de camere și funcționează sub brandul Radisson Blu. 

Achiziția se adaugă la portofoliul actual de investiții hoteliere europene al Starwood Capital, care, în urma tranzacției, va cuprinde 47 de hoteluri și aproximativ 10.000 de camere în Europa. După finalizarea tranzacției, Edwardian Group va continua să dețină și să opereze The Londoner și cele două hoteluri Radisson Collection, The May Fair și The Edwardian Manchester.

În plus față de achiziție, Starwood Group și Edwardian Group intenționează să colaboreze împreună pentru oportunități viitoare, au declarat aceștia.

Ca parte a acestei relații, Edwardian Group va continua să opereze portofoliul în mod tranzitoriu, în timp ce Starwood Capital își planifică viitoarele investiții în hoteluri. 

Starwood Capital achiziționează 10 hoteluri de la Edwardian Group
Hotelul Radisson Blu Edwardian Hampshire este unul dintre cele 10 hoteluri achiziționate de Starwood Capital. Sursa: Radisson Hotel Group.

„Suntem încântați că am avut ocazia să achiziționăm acest portofoliu unic din Londra, pe una dintre cele mai căutate piețe din lume. Aceste portofoliu ne permite să obținem o expunere la scară unică”, a declarat Tim Abram, CEO al Starwood Capital, adăugând că „plănuim să facem investiții de capital semnificative pe durata în care vom fi proprietari pentru a îmbunătăți și mai mult hotelurile”.

Inderneel Singh, directorul executiv al Edwardian Group, a adăugat că „in urma dezvoltării cu succes a The Londoner și a unei perioade de activitate comercială puternică în întregul portofoliu, vânzarea reprezintă o oportunitate de a reorienta grupul și de a-l poziționa pentru următorul capitol de creștere„. 

JLL a oferit servicii de consultanță imobiliară, iar Baker Mckenzie a oferit servicii juridice pentru Edwardian Group în vederea vânzării, Paul Hastings (Europe) LLP a acționat pentru Starwood Capital în ceea ce privește achiziția.

Cele 10 hoteluri achiziționate în centrul Londrei

  1. Radisson Blu Edwardian Hampshire Hotel
  2. Radisson Blu Edwardian Mercer Street Hotel
  3. Radisson Blu Edwardian Bloomsbury Street Hotel
  4. Radisson Blu Edwardian Berkshire Hotel
  5. Radisson Blu Edwardian Kenilworth Hotel
  6. Radisson Blu Edwardian Grafton Hotel
  7. Radisson Blu Edwardian Vanderbilt Hotel
  8. Radisson Blu Edwardian New Providence Wharf Hotel
  9. Radisson Blu Edwardian Heathrow Hotel & Conference Centre
  10. Radisson Blu Edwardian Sussex Hotel

A se citi și:

Radisson își accelerează expansiunea cu hoteluri emblematice în Asia și Europa

Radisson își propune să devină unul dintre primele trei lanțuri hoteliere din lume

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.