Shadow

Startup-uri care trebuie monitorizate în 2023

Analiză/ An de an, numărul concursurilor de startup-uri organizate de companii și organizații internaționale crește, în timp ce cele mai veterane se consolidează, toate cu scopul de a le distinge pe cele mai inovatoare. Cu toate acestea, uneori găsim aceiași câștigători în diferite competiții. De aceea, am făcut o selecție dintre cele premiate  care ni se par a fi cele mai perturbătoare, și pe care recomandăm să nu fie pierdete din vedere anul acesta. 

Competiția Touristech Startup Fest la TIS

TIS (Tourism Innovation Summit) a găzduit în noiembrie competiția de antreprenoriat Touristech Startup Fest, în cadrul căreia peste 4.000 de antreprenori din întreaga lume și-au prezentat ideile și modelele de afaceri marilor companii și investitorilor pentru a revoluționa și promova inovația în sectorul turistic. Tote au devenit parte a primului atlas mondial al startup-urilor din turism. Din cei 11 câștigători dorim să evidențiem următorii:

– Noytrall oferă un serviciu de monitorizare a consumului oaspeților care permit hotelurilor și clienților să știe exact câtă apă și energie consumă, astfel încât unitățile să poată crea un model de tarif sustenabil, separând consumul oaspeților de prețul de bază al camerei.

Swap your travel este o soluție digitală pentru a oferi o a doua șansă călătoriilor care, din motive personale sau profesionale, nu pot fi savurate. Această platformă pune în contact vânzătorul și cumpărătorul, și acceptă toate modilitățile existente în piața de tourism: vouchere și/sau bilete de avion și tren și chiar rezervări la hotel sau pachet de vacanță.

Beder este rețeaua socială care facilitează descoperirea destinației următoarei călătorii și rezervarea experienței utilizatorilor. De fapt, peste 100 de influenți și 50 de afaceri de turism colaborează deja cu acest nou instrument de călătorie.

Fotografie de familie câștigătoare a Touristech Startup Fest, în cadrul TIS.

Turbosuite este un startup din Sevilla care a luat naștere în 2021 care a dezvoltat un algoritm unic pe piața unică pentru a prezice și personaliza prețurile de cazare în funcție de fiecare client și de preferințele acestuia, crescând conversia cu până la 37%. Pentru a face acest lucru, platforma sa online studiază două milioane de date în fiecare săptămână, astfel încât unitățile de cazare să poată analiza toate prețurile din orașul lor și, astfel, să își stabilească strategia de rezervare și tarifare.

Eat INN colectează cele mai bune oferte gastronomice în spații unice destinate tuturor tipurilor de palate, cu un preț fix.

– Meep me este aplicația de mobilitate urbană durabilă care oferă rutele care se potrivesc cel mai bine preferințelor pietonilor.

E+ Mobility Accelerator

E+ Mobility, acceleratorul de startup-uri de mobilitate promovat de EIT Urban Mobility, o inițiativă a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), a ales 12 să facă parte din proiect, dintre cele 70 care au solicitat-o.  Hydrogen Alfa și Bavertis au fost selectate drept cele mai bune din program și au fost invitate să intre în portofoliul de companii în care investește această inițiativă europeană.

– Bavertis este un software care monitorizează energia bateriilor vehiculelor electrice pentru a le crește durata de viață utilă și autonomia, reducând costurile și oferind o analiză mai bună, atât în încărcarea și funcționarea bateriei, cât și în funcția sa de baterie de rezervă pentru rețea.

– CitiQ este o bicicletă electrică care oferă confort și tehnologie similară cu cea a unei mașini, precum și capacitatea de a transporta atât copiii, cât și bagajele în siguranță.

– DeepDrive este un motor electric inovator, capabil să fie cuplat la orice platformă de vehicul. Compania oferă produsul său constructurilor de vehicule din stadiu incipient, astfel încât aceștia să își poată dezvolta conceptele mai rapid și mai ieftin.

– Deftpower dezvoltă o platformă automată de încărcare electrică pentru a facilita șoferilor de vehicule electrice să devină și furnizori de energie și companii de stocare.

– Fronyx este o platformă „software as a service” care furnizează date despre încărcarea vehiculelor electrice destinate furnizorilor de puncte de încărcare publice pentru a-i ajuta în gestionarea acestora, atât în ceea ce privește utilizarea, întreținerea, cât și generarea de beneficii prin stabilirea prețurilor dinamice.

– GoCleer este un nou asigurator de mobilitate pentru persoanele care folosesc metode alternative de transport, precum vehiculele de mobilitate personală, care permite personalizarea acoperirii și optimizarea prețurilor de catre utilizator.

Încă un an în care startup-urile cele mai perturbatoare vor schimba pentru totdeauna evoluția sectorului. Fotografie: Adobe Stock.

– Hergele Mobility sunt furnizori de flote mobilitate partajată pentru companii, cu o platformă software personalizată cu brandul fiecărui client.

– Honeycomb Network a dezvoltat prima parcare urbană cu încărcare universală pentru scutere, cu vizuinea de a opera o rețea europeană pentru a elimina furtul acestora vehicule și a îmbunătăți transportul verde în orașe.

– Hydrogen Alfa a proiectat un sistem de stocare a hidrogenului cu o compatibilitate mult mai mare decât structurile actuale ale bateriei pentru vehiculele electrice.

– Luna sunt dezvoltatorii tehnologiei de geolocalizare ADAS pentru micromobilitate, mult mai precisă pentru șoferi decât sistemul GPS actual, deoarece ajută la menținerea vehicului pe banda sa și departe de pietoni.

– VI&GO sunt creatori ai unui sistem de abonament B2B pentru schimbul și încărcarea bateriilor pentru vehiculele electrice ușoare, care oferă posibilitate de a avea baterii disponibile 24 de ore pe zi pentru profesioniștii din transport.

– Zipforce este motorul electric care se adaptează oricărei biciclete pentru a face electrică. Ingineria suedeză și tehnologia inteligentă se combină pentru a crea o modalitate distractivă, durabilă și ieftină de a electrifica bicicletele.

Au fost și două mențiune speciale din partea juriului pentru startup-urile Luna și Fronyx

Thinktur

Youshow face ușor să profitați de partajarea videoclipurilor înregistrate pe telefoanele mobile ale clienților ca publicitate în timp real pe rețelele sociale, cu o acoperire globală pentru un brand.

Alte startup-uri

LUGGit.app, cunoscut și sub numele de Uber al bagajelor, a aterizat în această vară la Barcelona. Clientul poate astfel, prin intermediul aplicației sale, sa localizeze un șofer din apropiere care își va ridica bagajele, le va păstra și le va lua mai târziu la oră și unde este indicat. În orice moment, puteți urmări locația bagajelor dvs. în timp real și puteți vorbi cu șoferul pentru a-l ridica. Aplicația este deja disponibilă Lisabona, Porto, Viena și Praga.

A se citi și: UNWTO caută startup-uri pentru provocarea de a „trezi” turismul.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.