Shadow

Royal Caribbean cumpără o navă de croazieră de lux Endeavour pentru 270 de milioane de euro

Royal Caribbean a primit aprobarea instanței de a achiziționa vasul de croazieră de lux Endeavour, care a fost livrat în 2021 companiei Crystal Cruises. Prețul de achiziție a fost de 275 de milioane de dolari (circa 270 de milioane de euro) iar nava va fi integrată în flota Silversea Cruises luna aceasta. Numele navei va fi schimbat în Silver Endeavour

Achiziția navei a fost finanțată integral printr-un împrumut negarantat pe 15 ani, asigurat de agenția germană de credit la export Euler Hermes, fără plăți de armotizare în primii doi ani, potrivit informațiilor publicate de Royal Caribbean.

Silversea Endeavour are opt punți pentru uz public, camere spațioase, restaurante multiple, baruri și saloane, spa, o terasă la soare cu două etaje, cu piscină și jacuzzi; și o varietate de zone de vizionare interioare și exterioare. Nava a fost special concepută pentru a duce pasagerii către cele mai îndepărtate destinații ale lumii, inclusiv regiunile polare, și va face primul sezon în Antartica în iarnă 2022/2023, înlocuind Silver Explorer.

Ca parte din Crystal Cruises, nava a făcut un singur sezon de expediții în Antartida.

Ca parte a programului RCL Cares în curs de desfășurare, Royal Caribbean Group „va proteja depozitele oaspeților care au rezervat inițial pe Crystal Endeavour și va rezerva pe una dintre brandurile globale ale grupului: Royal Caribbean International, Celebrity Cruises și Silversea Cruises”, a raportat companiia. La rândul său, a informat că, dacă pasagerii nu primesc depozitele lor de la Crystal sau din alte surse, grupul „va rambursa orice sumă plătită pentru noua rezervare până la suma depozitelor pierdute”.

Compania va adăuga fostul echipaj Endeavour la Silversea, „unde vor primi prioritate să se alăture din nou”, au comunicat aceștia.

Mai multe informații în știrea: Crystal Cruises își va relua activitatea în 2023 cu noi proprietari.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.