Shadow

Cea mai recentă idee pentru hotelurile viitorului: camere mobile

O cameră de hotel într-un vehicul autonom care transportă călătorul de la aeroport său de la domiciliu la același hotel. Aceasta este ideea futuristică care a ieșit din imaginația studioului de design Canadian Aprilli și care a fost recunoscută cu premiul Radical Innovation Award, acordat celor mai îndrăznețe inovații arhitecturale. 

Proiectul a fost botezat cu numele de Autonomous Travel Suite, care ar putea fi tradus drept „suite mobile autonom”. Este un concept care integrează cazarea cu transportul. Călătorul se cazează în vehicolul-camera care îl va duce la hotel unde va continua șederea.

Camera mobilă este dotată cu facilități de bază pentru a dormi, a lucra și a face duș, permițând oaspeților să utilizeze timpul lor de călătorie mai eficient și mai productiv.


Cu tehnologia autonomă de condus, camera pe roți servește atât ca vehicul personal pentru călător cât și ca și o cameră mobilă de hotel. Întregul proces este controlat de o aplicație și este combinat cu ceea ce designerii numesc Autonomous Hotels. Este clădirea în care sunt integrate apartamentele mobile, își încarcă bateriile și unde oaspeții se pot bucura de alte servicii ale unui hotel, cum ar fi o cameră mai mare, servicii de curățenie, piscină, sală de gimnastică sau restaurante.

Proiectul nu ar integra doar hotelul și transportul cu taxiul sau cu o mașină de închiriat într-un singur serviciu, designerii săi fiind mai ambițioși doresc să înlocuiască călătoriile pe distanțe lungi cu avionul sau trenul.

Camera mobilă se adresează hotelului autonom pentru a-i servi de bază.

Promotorii săi consideră ca ar fi un serviciu interurban foarte competitiv în Statele Unite, unde orașele mari se află la zece ore cu mașina, în timp ce în cazul în care călătoresc cu avionul său trenul, acest transfer este de cel puțin șase ore dacă se adaugă transferurile. Ideea este ca clientul să „se urce într-o cameră mobilă și să se bucure de călătorie la locul său de destinație”.

Designerii de la Aprilli sunt convinși că această inovație, asociată cu tehnologiile noi, cum ar fi Inteligența Artificială, dronele sau robotică, este destinată să revoluționeze conceptul de călătorie catre o destinație.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.