Shadow

Progresul vaccinului încurajează piața germană a rezervărilor

Agențiile germane au înregistrat o creștere a rezervărilor către toate destinațiile majore în perioada 9-15 noiembre, potrivit datelor firmei de consultanță Trevotrend. Anunțul vaccinului pare să fi încurajat piața în Germania, deoarece în raportul anterior doar două țări, Spania și Turcia, reflectau creșterea vânzărilor. 

 

TrevoTrend analizează comportamentul consumatorilor germani de călătorii în diferite aspecte cu date de la agențiile de turism tradiționale și online. Perioada 9-15 noiembrie pare să indice că clienții erau încurajați să-și rezerve vacanța pentru 2021, având în vedere așteptările bune de a avea vaccinul la începutul anului. 

 

Pentru Spania creșterea este discretă, de 2%, în schimb, pentru Turcia este de 102%, reflectând probabil posibilitatea de a rezerva o destinație cu prețuri mai accesibile decât restul și cu avantajul de a avea flexibilitate pentru schimbările pe care operatorii de turism le oferă în prezent. Țara nu este încă recomandată după ce guvernul german a lansat o alertă pentru suspiciunea că datele cu privire la contagiile raportate de țară nu erau fiabile, indicând faptul că vânzările sunt deja orientate spre primăvară sau vara anului 2021. 

 

Îmbunătățire generală este vizibilă și în cazul cazărilor, deoarece dacă în săptămâna precedentă sărbătorile în Germania au prezentat o scădere de 38%, în ultima săptămână acestea au reflectat deja o creștere de 8%. Evoluția Greciei este, de asemenea, izbitoare datorită tendinței pozitive, care în prima săptămână a lunii noiembrie a menținut o scădere de 20%, iar în a doua a crescut la 22%. 

 

În plus, Austria (+10%), Polonia (+4%), Franța (+ 14%) schimbă semnul și, în cazul Italiei, există o creștere de 27% care îmbunătățește creșterea de 11% cu o săptămână înainte. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.