Shadow

Boeing sărbătorește întoarcerea 737 MAX după 20 de luni de oprire la sol

Producătorul nord-american Boeing a sărbătorit autorizația Administrației Federale a Aviației din Statele Unite, otorgată săptămâna trecută, pentru reluarea operațiunilor comerciale ale Boeing 737-8 și 737 9 MAX, după 20 de luni de oprire la sol după accidentele din Indonezia și Etiopia, care au lăsat 346 de morți din cauza eșecurilor modelului. 

 

„Persoanele care și-au pierdut viața în cele două tragice accidente care au dus la decizia de a suspenda operațiunile vor rămâne în memoria noastră”, a declarat David Calhoun, CEO-ul Boeing, într-un comunicat. „Aceste evenimente și lecțiile pe care le-am învățat de atunci ne-au ajutat sa reconfigurăm compania și să ne concentrăm și mai mult atenția asupra valorilor noastre de bază: siguranță și prevenire, calitate și integritate”, a adăugat el.

 

Compania aeriană explica faptul că, în ultimele 20 de luni, Boeing a lucrat îndeaproape cu companiile aeriene, oferindu-le recomandări detaliate pentru menținerea avioanelor parcate pe termen lung, precum și asigurându-se că contribuția și feedback-ul au fost luate în considerare pentru întoarcerea avioanelor în serviciu cu maxime garanții. 

Boeing a fost nevoit să introducă îmbunătățiri în software-ul 737 MAX, printre alte cerințe, pentru a putea relua zborurile.

 

Într-o directivă de navigabilitate, FAA stabilește cerințele care trebuie îndeplinite înainte ca companiile aeriene din SUA să poată relua serviciul, inclusiv: instalarea imbunătățirii software-ului, completarea modificărilor izolației cablurilor, efectuarea de instruiri pentru piloți și întreprinderea de eforturi pentru a inversa măsurile inactive de conservare a aeronavelor în mod cuprinzător pentru a se asigura că sunt pregătite pentru repunerea în funcțiune. 

 

„Directiva FAA este o reușită importantă”, a declarat Stan Deal, președintele și CEO-ul Boeing Commercial Airplanes, adăugând că „vom continua să lucrăm alături de autoritățile de reglementare internaționale și clienții noștri pentru a readuce aeronava în serviciu în întreaga lume”. 

 

Trei măsuri de siguranță și calitate

În plus, față de modificările aduse aeronavelor și de pregătire a piloților, Boeing a făcut trei pași importanți pentru a consolida atenția asupra siguranței și calității.  

 

Aliniere organizațională: Peste 50.000 de ingineri au fost reuniți într-o singură organizație care include o nouă unitate de securitate a produselor și serviciilor, unificând responsabilitățile de securitate din întreaga companie. 

 

Orientare culturală: Inginerilor li s-au conferit puteri mai mari pentru a îmbunătăți siguranța și calitatea. Compania identifică, oferă un diagnostic și rezolvă problemele cu un nivel mai ridicat de transparență și imediatitate. 

 

Îmbunătățiri ale procesului: adoptând procese de proiectare de ultimă generație, compania permite realizarea unor niveluri mai ridicate de calitate pentru prima dată. 

 

Boeing trece printr-o criză prelungită din martie 2019 din cauza accidentelor modelului 737 MAX, cel mai bine vândut model, care l-a costat aproape 20 de miliarde de dolari (16,856 miliarde de euro), inclusiv despăgubirile pe care trebuie să le plătească victimelor și companiilor aeriene. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.