Shadow

Profitul general al EasyJet înainte de impozite scade cu 26%

EasyJet și-a încheiat anul fiscal care s-a încheiat pe 30 septembrie 2019 cu un profit general înainte de impozit de 427 milioane de lire sterline (2018: 578 de milioane de lire sterline), număr care reprezintă o scădere de 26% din cauza creșterii prețului la combustibil și un mediu de operare dificil, așa cum a informat compania low cost britanică. Profitul total înainte de impozitare pe loc a scăzut cu 32,9%, până la 4,07 lire sterline pe loc (2018: 6,07 lire sterline pe loc). Compania low cost a precizat că va lansa operatorul său de turism reînnoit easyJet Holidays înainte de Crăciun și va compensa emisiile de CO2 ale tuturor zborurilor sale

Veniturile totale au crescut cu 8,3%, până la 6.835 milioane de lire sterline (2018: 5.898 milioane de lire sterline),  determinate de o creștere a capacității de 10,3% la 105 milioane de locuri oferite.

În perioada respectivă, compania aeriană a transportat 96.1 milioane de pasageri, cu 8,6% mai mult decât anul precedent. Cu toate acestea, veniturile totale pe un loc au scăzut cu 1,8%, până la 60,81 lire sterline (2018: 61,94 lire sterline), din cauza unei slăbiciuni în încrederea consumatorilor, în special compensate de inițiativele de ajutor dezvoltate în a doua jumătate a exercițiului financiar și impactul pozitiv al grevelor asupra British Airways și Ryanair. Randamentul capitalului investit (ROCE) a scăzut cu 11,4%.

Compania aeriană a declarat că rezervele anticipate pentru prima jumătate a anului financiar 2020 sunt „liniștitoare” și ușor peste cele de anul trecut și a reiterat că creșterea capacității ca fi către capătul inferior a evoluției historice de între 3% și 8%.

El a adăugat că se așteaptă să zboare rute cu sloturile lui Thomas Cook pe aeroporturile Gatwick și Bristol în februarie 2020.

 

Noutăți și anunțuri

EasyJet a anunțat că toate zborurile sale vor avea emisii de carbon zero. „Compensând emisiile de carbon ale combustibilului folosit la zborurile din întreaga rețea, vom deveni prima companie aeriană majoră netă de carbon zero din lume”, a afirmat CEO-ul Johan Lundgren.

El a adăugat că pe compania aeriană o va costa aproximativ 25 de milioane de lire sterline pentru a compensa emisiile în următorul exercițiu financiar, prin scheme de plantare a copacilor sau pentru a preveni eliberarea de dioxid de carbon suplimentar. Cu toate acestea, Lundgren a spus că, în paralel compania va lucra la soluții pe termen lung.

„Recunoaștem că compensarea este doar o măsură provizorie, dar dorim să luăm măsuri asupra emisiilor noastre de carbon acum. Compensarea carbonului este o măsură provizorie și vom continua să facem presiuni pentru reinventarea aviației pe termen lung, inclusiv pentru dezvoltarea de combustibil durabil și zboruri electrice”. 

Printre anunțuri, compania a confirmat că operatorul său de turism reînnoit EasyJet Holidays va fi lansat în Marea Britanie înainte de Craciun și că va ajunge la echilibru până în sepembrie 2020.

Compania low cost britanică, care avea deja acest operator de turism pentru vânzările sale de zboruri și hoteluri, a gândit să-l relanseze în septembrie după falimentul lui Thomas Cook, mai orientat către segmentul de vacanțe pentru a profita de sloturile operatorului de turism britanic, pe care le-a cumpărat în două aeroporturi foarte sezoniere.

Compania aeriană a spus ca EasyJet Holidays va oferi vacanțe la plajă și la oraș, călătorind prin rețeaua EasyJet. „Flexibilitatea va avea un rol cheie în noua ofertă care permite clienților să cumpere vacanțele în modul în care doresc, alegând dintr-o gamă largă de opțiuni de zbor combinate cu hoteluri mai populare, toate la un preț excelent”, a spus EasyJet.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.