Shadow

Românii care vin acasă de Crăciun au plătit anul acesta între 29 și 2138 euro pe biletul de avion

Luna Decembrie este cea mai aglomerată lună din an pentru aeroporturile lumii și România nu se abate de la această regulă. Românii care lucrează sau studiază în afară țării vin să petreacă Crăciunul acasă, astfel că aeroporturile din România se pregătesc pentru a face față fluxului crescut de pasageri. Principalele aeroporturi de îmbarcare pentru românii care vin acasă de Crăciun rămân orașele europene cu comunități importante de români – Londra, Bruxelles, Dublin, Madrid, Roma, Paris și Milano, iar prețul mediu plătit de români pe un bilet de avion în perioada  sărbătorilor de iarnă este de 151 euro.

 

Românii înlocuiesc mijloacele de transport terestru cu avionul

Conform datelor Vola.ro, pe cele mai populare rute europene, zborurile cu plecare în decembrie 2019 vor înregistra până la finalul anului creșteri de până la 30% față de anul anterior. De asemenea, numărul românilor care studiază și lucrează în orașele europene și preferă să călătorească spre casă cu avionul în perioada sărbătorilor crește de la an la an. Spre exemplu, în decembrie 2018 s-au înregistrat cu până la 48% mai multe rezervări față de luna decembrie 2017. Creșteri substanțiale s-au înregistrat și la zborurile intercontinentale și Vola.ro estimează cu până la 25-30% mai multe rezervări cu plecare în luna decembrie, 2019 față de luna decembrie, 2018.

151 euro este prețul mediu plătit de români pentru biletul de avion spre casă, de Crăciun

În ultimii trei ani, costul călătoriilor spre România în perioada sărbătorilor a rămas stabil, indiferent de aeroportul de sosire. Prețul mediu al unui bilet de avion în această perioadă este de 151 euro / persoană. Peste 70% dintre zborurile rezervate sunt cu companii low cost și aproape jumătate dintre rezervările făcute includ acum și un bagaj de cala.

Cel mai ieftin bilet de avion spre România cumpărat pentru o călătorie în perioada Crăciunului a costat 29 euro și a inclus un bilet dus-întors pe ruta Roma – București. Cel mai scump astfel de bilet a costat 2138 euro și a inclus un bilet dus-întors New York – București, cu sosire în ajunul Crăciunului și plecare pe 4 ianuarie.

Cea mai scurtă ședere aferentă unui bilet de avion este de doar o zi și cea mai lungă este de 45 de zile. Cea mai lungă călătorie spre casă rezervată pe Vola.ro are că punct de îmbarcare Manila, Filipine, iar pasagerul va călători peste 25 de ore (inclusiv perioada de escală) pentru a ajunge acasă.

„Decizia de a călători de sărbători, în special a celor plecați la studii sau muncă în afară țării, este influențată de foarte mulți factori printre care: programarea examenelor la universitate și programarea concediilor la locul de muncă. Din acest motiv ne-am dorit să oferim pasagerilor noștri posibilitatea de a-și rezerva din timp biletele de avion fără a fi stresați de eventualitatea în care nu vor mai putea călători, astfel că am introdus opțiunea de avea un bilet de avion „rambursabil’ ce va putea fi anulat în orice moment și din orice motiv.” a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing Vola.ro.

Vola.ro a pregătit un video dedicat românilor care vin acasa de sărbători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.