Shadow

Piața germană: rezervările în avans revin pentru vară

Înainte de criza COVID-19, decembrie și ianuarie erau lunile cele mai populare de pe piața germană pentru a rezerva o vacanță de primăvara sau vara. Pandemia a pus capăt acestei tendințe, care a fost înlocuită de cu rezervări cu mai puțin timp în avans, așa-numitul last minute. Cu toate acestea, la aproape doi ani de la începutul crizei HolidayCheck a constat o revenire la rezervările în avans în Germania. Spre deosebire de anul precedent, această tendință de rezervare în decembrie și ianuarie se observă din nou în sezonul 2021/22″, subliniază agenția online. Călătoriile în Turcia, Mallorca și insulele grecești sunt cele mai rezervate pentru sezonul de vârf, în iulie și august. 

 

Astfel, după cum a subliniat HolidayCheck, o OTA germană care conectează un inventar de o sută de touroperatori, creșterea rezervărilor pentru vacanțele de primăvară și vară este din nou relativ mare față de anul precedent. Iar în ceea ce privește rezervările, agenția online a depistat o nouă schimbare de trend: rezervările în avans încep să prindă forța din nou, potrivit unui comunicat. 

 

„A fost observată o aproximare clară a comportamentului clasic de rezervare timpurie, în ciuda incidenței mari actuale în Germania. 

 

În cadrul acestor rezervări de vacanță în avans, cele mai populare destinații sunt Riviera Turciei, urmată de Mallorca pe locul doi și Egiptul pe locul trei. De asemenea, Creta și Rodos, sunt foarte populare în rândul călătorilor. 

 

„Rezervările curente pentru Egipt sunt concentrate pe plecările din februarie până în aprilie. Aceasta este epoca tradițională de călătorie pentru această țară”, explică expertul în turism HolidayCheck Christoph Heinzhmann. 

Călători germani în aeroportul din Frankfurt. Foto: Frankfurt Airport.

 

În ceea ce privește călătoriile în Riviera turcească, Mallorca și insulele grecești, acestea sunt solicitate în special pentru sezonul călătoriilor de vară, între iunie, iulie și august. 

 

De asemenea, subliniază că Insulele Canare au mai puține rezervări în acest moment, motiv pentru care subliniază că este momentul ideal pentru a călători în aceste insule profitând de oferte. 

 

Primele blocaje

Pe de altă parte, Heinzmanm, prezice că primele blocaje vor apărea pentru hoteluri individuale și la anumite categorii de camere.

 

„Daca clientul are un hotel preferat în minte sau o anumită cameră sau o dată fixă de călătorie, este mai bine să rezerve din timp și cu o ofertă care poate fi anulată cu flexibilitate”, sfătuiește el. 

 

Managerul recomandă și rezervarea în avans în fața unor eventuale creșteri de preț. „Nu ne putem aștepta să fie un sezon de ultima oră puternic, cu o mulțime de oferte în 2022. Cu o capacitate redusă în destinațiile de vacanță, este posibil ca prețurile să crească în lunile următoare. Așa că rezervați acum”, apară el. 

 

Închiriere de mașini

Potrivit HolidayCheck, această cerere mare va avea loc mai ales în sectorul închirierilor auto, deoarece au existat blocaje și paralizia achizițiilor în multe destinații din cauza penuriei generale de vehicule. „În consecință, prețurile sunt deja mai mari în plin sezon și pentru destinațiile populare”, avertizează el. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.