Shadow

Ponderea politică a Arabiei Saudite crește: WTTC aduce summitul din 2022 la Riad

Arabia Saudită a fost aleasă să găzduiască cea de-a 22-a ediție a Global Tourism Summit al World Travel and Tourism Council (WTTC), care va avea loc la sfârșitul anului 2022. Organismul îl consideră „cel mai influent eveniment din sectorul călătoriilor și turismului”, și arată ponderea politică în creștere a Arabiei Saudite în sector. Această țară are deja primul sediu UNWTO în afara Madridului, la Riad, iar anul acesta l-a incorporat pe fostul CEO al WTTC,  Gloria Guevara, ca și consilier special principal ministrului Turismului din acea țară, Ahmed Al Khaateb

La Riad, Arabia Saudită, va avea loc la sfârșitul anului 2022 al 22-lea Summit Global al WTTC. „Când pandemia a paralizat aproape complet călătoriile internaționale, Arabia Saudită și-a demonstrat angajamentul total față de sector”, a declarat Julia Simpson, CEO al World Travel and Tourism Council (WTTC), anunțând numirea orașului gazdă al Summitului.

Ahmed Al Khateeb, ministrul Turismului al Arabiei Saudite a mulțumit WTTC pentru organizarea acestui eveniment „și și-a exprimat satisfacția față de recunoașterea liderului saudit în turism”, potrivit unui comunicat al WTTC trimis ziarului HOSTELTUR.

Julia Simpson, CEO-ul WTTC, la WTM de la Londra.

Summitul Global, subliniază ei de la WTTC, „este cel mai influent eveniment din industria călătoriilor și turismului, iar obiectivul său principal este de reuni liderii sectorului și actorii guvernamentali pentru a oferi perspective diverse sectorului pentru dezvoltarea acestuia.

În acest sens, organizația care reunește mulți dintre principalii jucători de business și corporativi din turism evidențiază că „Arabia Saudită a condus o nouă abordare globală a „reproiectării” turismului, pentru care și-a câștigat rolul de sediu excelent pentru a reuni, expune și promova sprijinul pentru redresarea sectorului.

„Acesta este un forum esențial pentru ca sectorul privat și guvernul să se reunească pentru a remodela viitorul turismului, așa că va fi o onoare să găzduiesc aceste eveniment în Regatul Arabiei Saudite, pentru a ajuta sectorul global al turismului să se redreseze și, ceea ce este mai important, să fie mai sustenabil. Aștept cu nerăbdare să-i întâmpin pe toți anul viitor „, a declarat Ahmed Al Khaateb, ministrul Turismului al Arabiei Saudite.

Acest eveniment din Arabia Saudită a fost precedat de Summitul Global de la Manila, Filipine, în perioada 14-16 martie 2022.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.