Shadow

EasyJet, spre propulsia cu hidrogen cu un nou partener

EasyJet a încheiat un acord cu Cranfield Aerospace Solutions pentru a sprijini și a lucra în comun la dezvoltarea unui sistem de propulsie alimentat cu hidrogen pentru aeronavele comerciale la scară, ca parte a obiectivului său ambițios de decarbonizare a aviației. Low cost intenționează să fie prima companie aeriană importantă din lume care va fi pionier în utilizarea acestui tip de combustibil cu emisii zero, care ar putea deveni o realitate, în cadrul acestui proiect, în 2030. 

 

Cranfield Aerospace Solutions își dezvoltă sistemul de propulsie cu celule de combustibil cu hidrogen pentru o aeronavă existentă Britten-Norman Islander cu 9 locuri, care este planificată să zboare în 2023, și lucrează acum cu EasyJet la modul în care ar putea fi integrată adoptării tehnologiilor de zero emisii de carbon pentru introducerea viitoarea a tehnologiei. 

 

easyJet va sprijini Cranfield Aerospace Solutions în cadrul proiectului, oferind perspectiva operatorului de transport aerian asupra progresului propulsiei cu hidrogen și expertiza internă pentru a ajuta la dezvoltarea acestei tehnologii pentru aviația comercială. 

 

Cranfield este susținut de Autoritatea pentru Aviație Civilă și un grant guvernamental de 7,5 milioane de lire sterline (9 milioane de euro) pentru lucrări de dezvoltare.

 

Planurile nete de carbon zero ale companiei aeriene includ un parteneriat cu producătorul de motoare Rolls-Royce și are parteneriat cu Wright Electric, cu sediul în SUA, pentru a dezvolta avioane electrice alimentate cu baterii. 

 

„EasyJet rămâne pe deplin dedicat zborului durabil și unui viitor cu emisii zero. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Cranfield pentru a ajuta la maturizarea acestei tehnologii cât mai repede posibil”, a declarat David Morgan, directorul de operațiuni de zbor al companiei aeriene.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.