Shadow

Clasamentul celor mai bune (și mai proaste) aeroporturi din Europa

Motorul spaniol de căutare pentru închirieri de vacanță Holidu a alcătuit un clasament al aeroporturilor europene pe baza unei strategii masive de evaluări și recenzii pe Google Maps

Cele 5 aeroporturi evaluate cu cel mai mare punctaj din Europa:

  1. Aeroportul Internațional Atena, Grecia 

un punctaj de 4,4 si 24.467 recenzii

Cel mai mare și cel mai cunoscut aeroport din Grecia, a ieșit relativ nevătamat din problemele experimentate în această vară din cauza multor anulări și întârzieri de zboruri. Vă puteți bucura de opțiuni de depozitare a bagajelor, săli de așteptare, exponate arheologice și o selecție largă de restaurante și cafenele.

  1. Aeroportul Zurich, Elveția

un punctaj de 4,4 si 14.267 recenzii

În ciuda unor incidente minore din această vară, care au provocat unele reacții negative în rândul pasagerilor, aeroportul din Zurich este foarte apreciat. De la 1 august a inclus muzică live în weekend și o sală de jocuri cu tenis de masă, darts și chiar minigolf.

  1. Aeroportul Francisco de Sá Carneiro (Porto), Portugalia

un punctaj 4,4 și 11.904 recenzii

Întârzierele care de la jumătate lunii iunie afectează multe aeroporturi din Portugalia, dar până acum nu au afectat prea mult aerodromul din Porto. Are o aplicație pentru a urmări în timp real orele de sosire și plecare, precum și starea zborurilor, pe lângă opțiunea Fast Track, un canal prioritar, care va pemite pasagerilor să treacă mai rapid prin controlul de securitate.

  1. Aeroportul Alicante-Elche, Spania

un punctaj 4,3 si 10.547 recenzii

Călătorii îi laudă organizarea, luminozitatea și designul său spațios, pe lângă faptul că dispune de o vastă ofertă gastronomică și comercială, dând acces la numeroase locuri de interes turistic datorită locației sale opțime.

Sursă: Holidu.es. Creat de Datawrapper.
  1. Aeroportul Internațional Malta

un punctaj 4,3 și 6.279 recenzii

Acest aeroport pitoresc, dar bine întreținut, ocupă locul cinci. În ciuda faptului că aeroportul și principala companie aeriană, Air Malta, au fost implicate în toate întârzierile zborurilor din Londra Heathrow în această vară, facilitățile sale continuă să fie la egalitate cu cele mai mari aeroporturi. Nu doar că are restaurante, magazine duty-free și saloane VIP, dar are chiar și un coafor și o clinică stomatologică.

Cele 5 aeroporturi evaluate cu cel mai mic punctaj din Europa:

  1. Aeroportul Bordeaux-Mérignac, Franța

un punctaj de 4,3 și 5.700 de recenzii

Principalele plângeri ale acestui aeroport sunt dimensiunile mici și lipsa locurilor pentru călători. În plus, problemele recente ale grevelor personalui determinat anularea zborurilor.

  1. Aeroportul International Heraklion, Grecia

un punctaj de 2,8 si 10.791 recenzii

Există multe reclamații în jurul acestui aeroport, majoritatea din cauza situațiilor de supraaglomerare care se creează în perioadele cele mai aglomerate. În plus, mulți dintre utilizatorii săi consideră că faciltățile sale sunt prost echipate și depășite pentru a găzdui volumul de trafic pe care îl are.

  1. Aeroportul Londra Luton, Regatul Unit

un punctaj de 3.0 și 10.665 recenzii

Potrivit Bloomberg, cu 66% întârzieri și 2,7% zboruri anulate de la începutul lunii iulie, îl poziționează drept unul dintre cele mai proaste aeroporturi britanice. Majoritatea reclamațiilor se referă la lipsa orașului de legături de transport în comun cu aeroportul și la cozile uriașe care se formează în puținele restaurante care se află în aeroport.

  1. Aeroportul Manchester, Regatul Unit

un punctaj de 3.0 și 15.192 recenzii

Majoritatea reclamațiilor se referă la grosolănia personalului și la lipsa de organizare, ceea ce duce la cozi lungi ca urmare. Optarea pentru Aeroportul John Lehnon din Liverpool, aflat la doar 45 de minute, poate îmbunătăți experiența.

  1. Aeroportul Willy-Brandt din Berlin

un punctaj de 3.2 puncte și 16.059

Cu o întârziere de aproape un deceniu față de data planificată a deschiderii și cu un cost suplimentar de 4 miliarde de euro peste buget, este lăudat pentru curățenia și modernitatea dotărilor sale, însă reclamațiile se concentrează pe lipsa de organizare, precum și pe încetineală procesului de securitate, care provoacă cozi lungi.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.