Shadow

OMT estimează că turismul mondial va scădea cu 3% din cauza coronovirusului

Organizația Mondială a Turismului (OMTși-a revizuit perspectivele pentru 2020 pentru sosiri turistice internaționale și, cu un avans preconizat de aproape 4%, estimează că va fi o scădere între 1% și 3%. O scădere care va însemna o pierdere estimată între 30.000 și 50.000 de milioane de dolari (27.000 și 45.000 de milioane de euro) în veniturile generate de această activitate.

 

În această prima evaluare, OMT estimează că regiunea Asia-Pacific va fi cea mai afectată de impactul coronovirasului, cu o scădere preconizată a sosirilor cuprinse între 9% și 12%. 

 

În prezent, estimările pentru alte regiuni ale lumii sunt premature, potrivit organizației, ținând cont de cât de rapid evoluează situația. El subliniază că orice estimare trebuie tratată cu prudență și este probabil să fie actualizată. 

 

Nu uitați că Organizația Mondială a Sănătății continuă să sfătuiască împotriva aplicării restricțiilor de călătorie sau de comerț în țările cu focare COVID-19. 

Secretarul general al OMT, Zurab Pololikashvili.

 

Pregătiți-vă pentru recuperare

OMT solicită sprijin financiar și politic pentru măsurile de redresare a turismului și pentru sprijinul acordat sectorului în planurile și măsurile de recuperare mai largi ale economiilor afectate. 

 

Subliniază că incidența focarului de COVID-19 va fi resimțită pe întregul lanț de valori turisticeSecretarul general al ONU, Zurab Pololikashivili, subliniază în continuare că „întreprinderile mici și mijlocii constituie aproximativ 80% din sectorul turismului și sunt expuse în mod special, cu milioane de oameni, multe dintr ele în comunități vulnerabile, pentru care turismul este traiul lor”. 

 

Angajamentele politice și financiare sunt esențiale pentru a garanta că turismul poate conduce la o redresare economică socială mai largă, așa cum s-a demonstrat în situațiile trecute, datorită naturii extrem de rezistente a sectorului și capacității sale de a se recupera în mod puternic, indică OMT într-o declarație. 

 

În calitate de agenție specializată a ONU pentru turism și dezvoltare durabilă, OMT „va oferi îndrumări privind măsurile de recuperare și sprijin pentru membrii săi, sectorului turismului privat și public, inclusiv organizatorilor de evenimente și târguri de turism”, adaugă organizația. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.