Shadow

Miniștrii Transporturilor UE au convenit standardele privind traficul aerian

Miniștrii transporturilor au convenit joi cu privire la standardele comune pentru a proteja sănătatea călătoriilor în transportul aerian pentru a obține „securitate, claritate și siguranță” în post-pandemia COVID-19. Noile reguli includ utilizarea obligatorie a unei măști pentru copii cu vârsta peste șase ani, intensificarea serviciilor de curățare, informații pentru pasageri în mai multe limbi, precum și respectarea distanțelor de siguranță în instalațiile aeroportului; după cum a raportat ministrul german al Transporturilor, Andreas Scheuer, având în vedere că țara sa deține actuală președinție a Consiliului Uniunii Europene.

 

Potrivit lui Scheuer, omologii săi au acceptat aceste propuneri ale Germaniei miercurea trecută, în cadrul unei conferințe digitale despre viitorul sectorului aviației în perioadele de pandemie

 

Ministrii au ratificat distanța socială în timpul verificărilor de securitate și check-in aeroporturi. De asemenea, curățenia și dezinfectarea strictă a aeroporturilor și avioanelor, în care reciclarea și filtrarea aerului din cabină vor fi garantate. Nu va fi așa cu obligația ca scaunul din mijloc să rămână liber. 

Reglementările comune satisfac cel puțin unele dintre cerințele companiilor, deoarece standardele diferite au provocat confuzii.

 

Potrivit lui Scheuer, la summit-ul de săptămâna trecută s-a discutat despre cum intreprinzi „un curs de inovare pentru a ieși mai bine din criza” în care sectorul a fost precipitat de pandemia coronavirusului. 

 

Printre alte măsuri, miniștrii au analizat modul de reducere a emisiilor, de exemplu prin amestecul de combustibili alternativi și cum să asigure că drepturile de decolare și aterizare ale companiilor aeriene nu vor fi afectate de criză. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.