Shadow

Meliá Hotels International va deschide cel puțin 25 de hoteluri

Meliá Hotels International a deschis 32 de hoteluri și 7.500 de camere în 2022, iar anul acesta intenționează să deschidă cel puțin 25 în 14 țări. Gabriel Escarrer, CEO al companiei, este optimist, dar prudent, în ceea ce privește evoluția anului și spune că, „până la Paște perspectivele sunt sincer bune”. 

În cadrul Fitur 2023, Escarrer a susținut că, în ciuda condițiilor geopolitice și economice, cererea de călătorii a rezistat și prognozează o creștere globală în 2023, cu un volum de vânzări în prezent (on the books) de +35% față de anul precedent pe Melia.com.

În prezentarea viziunii strategice a companiei și perspectivelor companiei pentru 2023, Escarer a subliniat că vor continua să acorde prioritate punctelor lor forte în materie de inovație a brandurilor și experientelor, leadership în domeniul vacantelor, digitalizare, expansiune internațională și sustenabilitate, chei ale rezilienței de care a dat dovadă compania în ultimul an.

Expansiune

Anul trecut, accentul creșterii a fost pus pe destinațiile de vacanță din Asia de Sud-Est, Marea Mediterană și Caraibe, iar până în 2023 vor fi 14 țări în care își va extinde prezența: Spania, Italia, Malta, Albania (Europa); Thailanda, Vietnam, Malaezia (Asia); Mexic, Cuba, Brazili (America); Capul Verde, Tanzania, Qatar, Arabia Saudită (Africa și Orientul Mijlociu).

Ținta companiei este de a „adăuga 3-35 de hoteluri pe an, ceea ce putem digera făra a crea un blocaj”. Înainte de pandemie, rata de creștere este de 25 de hoteluri pe an. 

Gabriel Escarrer, CEO Meliá Hotels International în cadrul conferinței de presă de la Fitur 2023.

Planul de extindere nu se bazează pe achiziții, pentru că „accentul este pus pe consolidarea bilanțului”, explică Escarrer, deși precizează că „dacă ar exista o oportunitate ar fi prin majorarea de capital, dar nu cu fonduri proprii, deoarece prioritatea noastră este consolidarea bilanțului”.

Lanțul a început anul cu semnarea primului său hotel din Seychelles, care va fi deschis în 2025, iar o altă noutate va fi debarcarea brandului Paradisus în Insulele Canare, întrucât în martie va deschide hotelul din Gran Canaria, iar la începutul lunii aprilie va fi rândul insulei Lanzarote. Tot în acest an se va deschide și primul stabiliment al brandului Zel creat în decembrie împreună cu Rafa Nadal.

La rândul lor, își vor deschide porțile hotelul de lux Gran Meliá cu 86 de camere din centrul Milanului, Gran Meliá Nha TrangME Malta și ME Guadalajara. În Cuba, patru sunt deschideri sunt planificate pentru acest an, dintre care una fi Meliá Trinidad Península din Cuba, un hotel de 5 stele cu 401 camere.

Mai multe informații

Meliá mizează pe Albania, noua sa perla Mediterană

Meliá adaugă 12 hoteluri în Vietnam și ajunge la 6.900 de camere

În Albania, una dintre destinațiile de vacanță emergente din Europa, asupra căreia compania și-a concentrat o atenție specială, vor fi lansate două noi unități, în timp ce în Spania se așteaptă deschiderea unui nou INNSiDE by Meliá in Tenerife. În Asia-Pacific, va continua să deschidă hoteluri în țări precum Vietnam, Thailanda sau Malaezia, extinzându-și prezent pe continent, unde va avea peste cincizeci de hoteluri până în 2025.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.