Shadow

Meliá va deschide prototipul său de hotel neutru în carbon în Menorca

Meliá Hotels International va lansa la sfârșitul lunii iulie brandul său Gran Meliá în Menorca cu Villa Le Blanc, primul hotel Grand Luxury de pe insulă și, de asemenea, primul membru al The Leading Hotels of the World, chiar înainte de deschidere. Acesta este hotelul de lux pe care Meliá îl va deschide în această vară în Menorca. Dar va fi și prototipul său de hotel neutru în carbon, cu rădăcini adânci în Menorca. 

 

Villa Le Blanc a fost concepută ca un prototip de hotel neutru în carbon, primul din Menorca și un eveniment important pentru grup în cadrul strategiei sale de mediu. Pentru a face acest lucru, incorporează un sistem eficient de management al energiei bazat pe implementarea energiilor regenerabile precum biomasă, energia solară și energia geotermală. 

 

Instalații și tehnologii de ultima generație îi vor permite să-și reducă emisiile din domeniul de aplicare 1 și 2 cu 87%, pe lângă explorarea alternativelor pentru a compensa acest rest și a asigură astfel zero emisii de carbon, contribuind la obiectivele de decarbonizare ale lanțului. 

 

În acest sens, vicepreședintele și CEO-ul său Gabriel Escarrer a evidențiat că „făcând un astfel de proiect care ne permite să avansăm pe calea decarbonizării hoteliere și, de asemenea, într-un loc atât de special precum Menorca, o Rezervație a Biosferei, este rezultatul cel mai tangibil al angajamentului strategic pe care Meliá îl asumă de a promova un model hotelier bazat pe excelență, responsabilitate și durabilitate. 

Hotelul este în proprietate ale societății Victoria Hotels & Resort, creată în 2021 cu participația de Meliá, Bankinter Investment și alți investitori, și cu GMA ca și gestor.

 

Proiectul de reformă a vechii Sol Beach House, condus de arhitectul Álvaro Sans, are 159 de camere, dintre care 14 Premium și 86 Supreme. Inspirația, așa cum a explicat el însuși, în „arhitectura vernaculară a orașelor insulei” este percepută în „arcadele Menorchine și albul caselor tipice”, pe lângă „salvarea tradiției plăcilor vopsite în alb”. 

 

O inspirație, care este, de asemenea, prezentă și în domeniul gastronomic, în care hotelul este un omagiu adus produsului balear de mână restauratorilor tradiționali de pe insulă, precum S’Amarador, un reper în Ciutadella; și cu sfatul bucătarului Joan Canals, de la restaurantul Ulises, reflectat în spațiul Cru. 

Firma Anne Semonin Paris, cu o cosmetică vegană bazată pe produse naturale, va deschide la Villa Le Blan al treilea spa în Spania. Hotelul va avea amenities de la artizani perfurmieri. În imagine, camera Suite Presidencial.

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.