Shadow

Unul din 13 locuri de muncă din turism va fi vacant în SUA

Anul acesta industria turistică globală a fost afectată de lipsa forței de muncă, iar în Statele Unite deficitul de angajați din sector a fost de aproape 700.000 de muncitori. World Travel and Tourism Council (WTTC) prognozează că în 2022 unul din 13 locuri de muncă va fi vacant și avertizează că în 2022 unul din 13 locuri de muncă va fi vacant. O realitate care lovește întreaga lume. 

 

Potrivit raportului WTTC și Oxford Economics, în a doua jumătate a anului 2021 au existat 6,6 milioane de locuri de muncă vacanțe în turism în Statele Unite, „cu o lipsă de forță muncă estimată de 690.000, ceea ce echivalează cu unul din nouă locuri vacante neocupate, sau un deficit de 11%”. 

 

Pe măsură ce ratele somajului scad și cererea călătoriilor crește, companiile din sector se confruntă cu dificultăți în ocuparea posturilor vacante disponibile. 

 

„Redresarea economică a SUA ar putea fi serios amenințată daca nu vom avea suficienți oameni pentru a ocupa aceste posturi pe măsură ce călătorii se întorc”, spune Julia Simpson, președinte și CEO al WTTC, menționând că supraviețuirea companiilor din sector este, de asemenea, în pericol, dacă locurile de muncă devin vacante. 

 

Perspectivele pentru 2022 „sunt doar mai puțin mai pozitive”, deoarece aproximativ 480.000 de locuri de muncă directe vor rămâne neocupate. Și deși se pare că problemele legate de cerere și ofertă se vor ajusta treptat în cursul anului viitor, WTTC consideră că „probabil problema va persista”. 

 

WTTC susține că este important că guvernele și companiile din sector să pună în aplicare măsuri pentru a facilita mobilitatea forței de muncă și munca la distanță și care furnizează, de asemenea, rețele de siguranță. La rândul lor, ei recomandă munca pentru reținerea talentelor și promovarea educației și formarea forței de muncă. 

 

O criză globală

Ca urmare a pandemiei de COVID-19, multe guverne au lansat acțiuni pentru salvarea locurilor de muncă, cum ar fi șomajul tehnic oferit de mai multe țări. În ciuda eforturilor, 62 de milioane de locuri de muncă din turism au fost pierdute în întreaga lume. 

 

În 2021, deși restricțiile privind mobilitatea au fost mai flexibile decât în 2020 și cererea se redresa, „oferta de muncă nu a fost în măsură să facă fața cererii în creștere de forța de muncă, în special în a doua jumătate a anului 2021. 

 

Și este o problemă care nu a fost observată doar în Statele Unite, ci și Italia, Franța, Portugalia, Regatul Unit și Spania au suferit din cauza lipsei de personal. 

 

În Spania, de exemplu, odată cu reluarea activității turistice în destinații de soare și plajă, industria hotelieră de vacanță a avut serioase dificultăți în ocuparea locurilor de muncă vacante. De fapt, în „Fuga muncitorilor amenință relansarea turismului în 2022”, portalul Turijobs anticipa faptul că 48% dintre companiile de ospitalitate și turism suferă de un exod al creierelor, că 75% dintre utilizatori sunt în căutare activă a unui loc de muncă și că 43% dintre utilizatori Turijobs caută oportunități în afara sectorului turistic. 

 

În cazul Regatului Unit, pe lângă pandemie și restricțiile severe, Brexit acționează și el împotriva.

 

Sursă: hosteltur.com

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.