Shadow

Marriott investighează furtul de date care afectează 5,2 milioane de clienți

Marriott International investighează un furt de date care a expus informațiile personale de până la 5,2 milioane de clienți, marcând cel puțin al treilea incident cibernetic pentru cel mai mare lanț hotelier din lume în ultimele 18 luni. 

 

După cum a raportat EFE Down Jones, care se referă la o declarație a companiei, numele clienților, adreselor acestora, datele de naștere, e-mailurile, numerele de telefon și numerele programelor lor de fidelizare, ambele din lanțul hotelier, cum ar fi companiile aeriene partenere, acestea ar putea fi compromise. 

 

Cu toate acestea, Marriott „în prezent nu are motive să creadă” că sunt afectate alte informații mai sensibile, cum ar fi parolele, datele pașaportului sau numerele permisului de conducere. 

 

Știrea s-a făcut publică într-un moment devastator pentru Marriott și industria hotelieră în ansamblu. Grupul cu sediul în Maryland (SUA) a trebuit să suspende temporar angajarea a mii de muncitori, datorită măsurilor luate în multe țări pentru a reduce răspândirea Covid-19. (A se citi articolul: Ce va face Marriott pentru a menține lichiditatea și a face față coronavirusului?)

 

Informațiile expuse au fost accesate folosind datele de acces ale angajaților unui hotel francizat din Rusia, potrivit purtătorului de cuvânt al grupului Brendan McManus, care nu a specificat dacă angajații suspecți au comis nereguli sau dacă conturile au fost expuse. 

 

Autoritățile din Europa și SUA au implementat noi reglementări în ultimii ani pentru a proteja datele împotriva acestui tip de încălcare a vieții private. 

 

McManus a reiterat că Marriott rămâne angajat să-și îmbunătățească mecanismele de protecție a vieții private și că compania lucrează cu asiguratorii săi pentru a evolua costurile incidentului, pe care nu le prevede ar fi foarte semnificative. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.