Shadow

Fără sprijin guvernamental, recuperarea sectorului nu este posibilă

Consiliul Mondial de Călătorii și Turism (WTTC) recunoaște că, în fața acestei „crize fără precedent”, este „prea curând” să vorbim despre redresarea sectorului, dar avertizează că primele țări care vor fi reactivitate vor fi cele care au primit sprijin guvernamental. Conservarea salariilor, împrumuturile fără dobândă și eliminarea taxelor de pasageri sunt trei dintre propunerile pe care le consideră vitale. 

 

Organismul reprezentând sectorul privat global și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „lipsa de urgență a unor guverne pentru a rezolva problema actuală”, asigurând că această atitudine va avea „un impact devastator”, în special asupra companiilor mici și mijlocii. 

 

La începutul crizei, WTTC a estimat că sectorul ar putea pierde 50 de milioane de locuri de muncă la nivel mondial și ulterior l-a ridicat la 75 de milioane. Pentru organizație, dacă se dorește să evitați „colapsul economic” al sectorului care contribuie cu 10,4% din PIB, trebuie să aplice un plan care să îndeplinească aceste trei puncte. 

1. Protejarea salariilor, veniturilor și locurilor de muncă ale milioane de persoane care sunt în pericol

2. Guvernele trebuie să acorde împrumuturi vitale, nelimitate și fără dobândă pentru companiile globale de călătorii și turism, precum și întreprinderile mici și mijlocii

3. Eliminarea taxelor și impozitelor pentru pasageri și industria călătoriilor, cu efect imediat și pe o perioadă recomandată de 12 luni. 

Gloria Guevara

 

Nu știm când se va încheia acest coșmar și nici când va începe recuperarea. Ce știm este că dacă nu învățăm din cele mai bune practici și avem grijă de acest sector valoros, când va fi timpul potrivit, nu va mai fi nimic de reactivat, iar impactul social și economic va dura ani de zile pentru a se recupera”, a declarat Gloria Guevara Manzo, președinte și CEO WTTC. 

 

Pentru Guevara Manzo, „dacă nu există venituri în companiile de turism, nu circulă numerar, nu există resurse pentru plata salariilor, cu atât mai puțin pentru plata impozitelor”, deci executarea acțiunilor în beneficiilor sectorului „nu este o cheltuială, ci este o investiție pentru a evita prăbușirea industriei de turism și a țărilor”

 

Până în prezent, există mai mult de 100 de țări care au implementat măsuri specifice pentru protejarea industriei turismului și a muncitorilor acesteia.

 

Din viziunea WTTC, este prea devreme sa vorbim despre redresarea sectorului și nu toți se vor recupera în același timp. Ceea ce consideră evident este faptul că reactivarea va depinde de măsurile luate pentru „protejarea” sectorului turistic și că țările care protejează sectoarele vor fi primele care vor ieși din criză după urgența sanitară. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.