Shadow

Lufthansa își închide filiala low cost Germanwings

Grupul Lufthansa a decis să închidă filiala low cost Germanwings ca reacție la criza provocată de suspendarea transportului aerian din cauza pandemiei coronavirusului

Lufthansa a raportat marți, de asemenea, că își va reduce semnificativ flota din alte filiale, deoarece „nu se așteaptă că industria transportului aerian să revină rapid la nivelul crizei anterioare coronavirusului”.

Consiliul de administrației al grupului aerian german anticipează că va fi nevoie de luni pentru ca restricțiile de călătorie să fie ridicate la nivel mondial și pentru că cererea globală de zboruri să ajungă la nivelul de dinainte de criză.

Din acest motiv, grupul de companii de aeriene, din care fac parte Lufthansa, Eurowings, Swiss, Austrian Airlines, Brusells Airlins și Edelweiss, își vor reduce semnificativ capacitățile și vor reduce locurile de muncă administrative.

La compania aeriană Lufthansa va retrage șase Airbus A380, șapte A340-600 și cinci Boeing 747-400, pentru zboruri de lung curier și unsprezece Airbus A320 de scurt curier. 

În acest fel, compania aeriană germană își reduce semnificativ capacitățile pe aeroporturile din Frankfurt și München.

Lufthansa Cityline, compania aeriană de zboruri turistice de lung curier, reduce trei avioane Airbus A340-300.

De asemenea, filiala low cost Eurowings reduce, de asemenea, numărul de avioane, zece Airbus A320 de scurt curier și un număr nespecificat de aeronave pentru zboruri de lung curier.

Programele de restructurare pe care le-a început deja la Austrian Airlines și Brussels Airlines vor fi din nou intensificate din cauza crizei coronavirusului. 

Aceste două companii aeriene își reduc flota de avioane și Swiss International Airlines va ajusta, de asemenea, dimensiunea escadronului său din cauza întârzierilor în livrările de aeronave pentru zboruri radio scurte sau medii.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.