Shadow

Președintele Disney renunță la salariul său din cauza crizei de coronavirus

Directorul executiv al Disney, Bob Iger, va renunța la salariul său începând cu luna aprilie pentru a reduce impactul pe care criza de coronavirus îl are asupra companiei, care și-a închis parcurile tematice, a anulat lansările de filme și a întrerupt aproape toate filmările. 

Iger, care a preluat funcția în februarie după ce și-a părăsit funcția anterioară de director executiv (CEO) al companiei, a avut un salariu de bază de 3 milioane de dolari, conform datelor din ultimul an fiscal, deși veniturile sale au depășit 45 de milioane din suplimentare, bonuri și acțiuni.

Parcurile tematice sunt principala sursă de venituri a companiei.

În plus, noul CEO al Disney, Bob Chapek, a anunțat că își va reduce și remunerația cu 50%, măsură pe care o va aplica restului membrilor consiliului de administrație pentru a „suporta povara” măsurilor drastice pe care gigantul de divertisment la fost nevoit să le ia pentru a face pandemiei Covid-19.

În ultimul an, salariul de bază a lui Chapek a fost de 2,5 milioane, cu alte 20 de milioane sub forma de compensații și stimulente pentru funcția sa anterioară de președinte al diviziei de parcuri, experiențe și produse Disney.

În pofida faptului că filmele reprezintă reperul companiei lui Mickey Mouse, adevărul este ca parcurile tematice și produsele asociate brandului constituie principalul sursă de venit și sunt cele mai afectate de criză de coronavirus.

De la jumătatea lunii martie până la o notificare suplimentară, parcurile tematice Disney rămân închise, decizie pe care compania a luat-o foarte rar. De exemplu, este a patra oară când Disneyland Park, unul dintre cele mai vechi, se închide în întreaga sa istorie. Ocaziile anterioare au fost în timpul atentatelor din 11 septembrie (2001), ziua în care John F. Kennedy a murit (1963) și cutremurul de Northdrige (1994).

Între timp, Disney a suspendat și producția tuturor filmelor sale, cu animația ca excepție. Printre cei afectați se numără noua versiune cu actori reali „The Little Mermaid”, thrillerul lui Guillermo del Toro, „Nightmare Alley”, drama kui Ridley Scott  „The Last Duel” și următorul film „Home Alone”. Anterior, compania a decis să amâne la nesfârșit lansarea teatrală a noii versiuni „Mulan”, care a costat peste 200 de milioane de dolari.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.