Shadow

Lufthansa se confruntă cu o nouă grevă până vineri

După zilele de avertisment ale protestelor de pe aeroporturile germane din urmă cu câteva săptămâni, când două greve au dus la anularea a 90% din zboruri, principalele aeroporturi germane se confruntă cu o nouă grevă personalului Lufthansa începând de ieri și până vineri. De data aceasta, sindicatul ver.di a făcut apel la angajații și stagiarii de la Lufthansa Tehnik, Lufthansa Aviation Training și Lufthansa Technical Training. 

Spre deosebire de zilele anterioare de protest, nu este de așteptat ca această grevă de trei zile să afecteze pasagerii. Cu toate acestea, compania aeriană le cere pasagerilor să verifice situația zborurilor lor înainte de a merge la aeroport.

Lufthansa se confruntă cu nou nouă grevă până vineri
Pe aeroporturile germane vor mai avea loc noi zile de protest ale personalului Lufthansa până vineri. Sursă: Unsplash.

Motivele grevei

Sindicatul ver.di cere o creștere salarială de 12,5% sau cel puțin 500 de euro în plus pe lună. „După patru negocieri și nenumerate discuții, compania știe ce este necesar pentru a duce negocieri colective la o concluzie rapidă și cu succes”, a declarat negociatorul ver.di, Marvin Reschinsky.

Se așteaptă că Lufthansa și sindicatul să organizeze următoarea rundă de negocieri pe 13 și 14 martie, deși ver.di a solicitat o întâlnire mai devreme. Astfel, sindicatul îndeamnă compania aeriană să facă o mișcare, afirmând că „mingea este de acum în terenul Lufthansa pentru a evita noi conflicte de muncă și pentru a putea oferi din nou fiabilitate pasagerilor”.

O lună de agitație sindicală

Aeroporturile germane au cunoscut o lună fierbinte de proteste în februarie. Din prima zi a lunii, 11 aeroporturi germane au fost afectate, și anume Frankfurt, Hamburg, Bremen, Berlin, Leipzig, Düsseldorf, Köln, Hanovra, Stuttgart, Erfurt și Dresda.

A doua zi a fost rândul aeroportului din Hamburg. Trei zile mai târziu, sindicatul ver.di a declanșat prima dintr-o serie de zile de grevă de avertisment pentru a cere creșteri salariale pentru 25.000 de angajați de la sol, afectând 100.000 de pasageri, iar două săptămâni mai târziu, o nouă grevă a dus la anularea a 90% din zboruri.

 

Sursă: hosteltur.com

1 Comment

  • Este foarte dezamagitor sa vedem cum, din nou, se declanseaza o greva in Germania, de data aceasta la Lufthansa Tehnik, Lufthansa Aviation Training si Lufthansa Technical Training. Se pare ca sindicatul ver.di nu renunta la cerintele sale de crestere salariala, afectand astfel si pasagerii care nu au nicio vina in aceasta situatie. Speram ca compania aeriana si sindicatul vor ajunge la o intelegere cat mai curand pentru a evita neplacerile calatorilor si pentru a garanta din nou fiabilitate la aeroporturile germane. Este trist sa vedem cum marile proteste din ultimele saptamani au afectat zeci de mii de oameni si speram ca urmatoarea runda de negocieri va avea o concluzie pozitiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.