Shadow

7 aeroporturi germane afectate de grevă de azi a Lufthansa

Convocată de sindicatul ver.di, greva personalului de la sol al Lufthansa va afecta mâine operațiunile de pe aeroporturile din Frankfurt, München, Hamburg, Berlin, Düsseldorf, Köln și Stuttgart. 

Aeroporturi afectate

O nouă zi de grevă a personalului de la sol a Lufthansa va afecta azi marți aeroporturile din Frankfurt, München, Hamburg, Berlin Düsseldorf, Köln și Stuttgart, din cauza conflictului salarial cu compania.

Lufthansa estimează că ziua de protest va afecta între 10 și 20% din zborurile programate și vă roagă să mergeți la aeroport doar dacă zborul dumneavoastră nu a fost anulat.

Convocat de sindicatul ver.di pe lângă transportul de pasageri al Lufthansa, conflictul afectează și diviziile Lufthansa Tehnik și Lufthansa Cargo. Potrivit sindicatului, angajații ar trebui să înceteze lucrul începând de marți la ora 03:00 GMT pana miercuri la ora 06.10 pe aceste aeroporturi.

Motivele grevei

Ziua de protest de mâine urmează unei greve pe 11 aeroporturi germane care a paralizat o mare parte din operațiunile planificate, în special la Frankfurt si München. Potrivit Lufthansa, aproximativ 900 din cele 1.000 zboruri planificate au fost anulate, afectând aproximativ 100.000 de pasageri.

7 aeroporturi germane afectate de grevă de mâine a Lufthansa
Greva de la Lufthansa va afecta aeroporturile din Frankfurt, Munchen, Hamburg, Berlin, Düsseldorf, Köln și Stuttgart.

În cadrul negocierilor dintre sindicat și companie de săptămâna trecută, Lufthansa și-a îmbunătățit oferta, punând pe masă o creștere salarială de 10%. Cu toate acestea, ver.di cere o creștere de 12,5% si cel puțin 500 de euro pe luna timp de 12 luni pentru cei 25.000 de angajați la sol ai Lufthansa.

Sindicatul susține că, în timp ce piloților li se oferă un salariu anual de până la 270.000 și creșteri de două cifre, personalul la sol, cu salarii orare inițiale uneori de 13 euro, nu este compensat pentru creșterile de prețuri din ultimii ani.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.