Shadow

Japonia, cealaltă piață de croaziere asiatică majoră

Eclipsată de protagonismul Chinei, Japonia este cealaltă piață emergentă de croaziere din Asia, cu numere deloc neglijabile. Aceasta reprezintă 7% din volumul total total de pasageri din regiune și este prima din punctul de vedere al escalelor, conform raportului Asia Cruise Trends 2017 elaborat de CLIA

Concret, pe parcursul anului 2017, Japonia a condus destinațiile asiatice în ceea ce privește numărul de escala de croaziere, cu 2.378 programate în total, 33% din totalul pentru întreaga regiune. Acest număr înseamnă depășirea cu mult a Chinei, situată pe locul al doilea, cu 1.156.

Cu toate că escalele în tranzit predomină (sunt 2.040), acest lucru indică un potențial care înseamnă 4,3 milioane de vizite de pasageri în destinație, comparativ cu cele 2,9 milioane din 2016.

Oasis of the Seas en Hakata. Foto: The Japan Times.
Oasis of the Seas în Hakata. Fotografie: The Japan Times.

Începând cu 2013, escalele din porturile din Japonia au înregistrat un procent de creștere de 622%, cu un ritm de creștere mediu anual de 64%.

Topul 5 al principalelor topuri de croazieră din țară după numarul de escale sunt Fukuoka/Hakata, Nagasaka, Okinawa, Yokohama și Ishigaki.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.