Shadow

Jamaica: economia sa crește cu 5,7% datorită turismului

Ministrul jamaican al turismului, Edmund Bartlet, a confirmat că sectorul turismului conduce redresarea după pandemie de pe insulă, a cărei economie a crescut cu 5,7% în al doilea trimestru al anului. Potrivit propriilor sale cuvinte, turismul și ospitalitatea au contribut „în mod semnificativ” la această creștere economică, așa cum se arată în cel mai recent raport al Institutului de Planificare din Jamaica (PIOJ). 

În Jamaica, nu numai că sosirile internaționale au depășit deja cu mult cifrele din 2021, dar, conform cifrelor de la Consiliul de Turism, durata șederii a revenit la nivelurile din 2019 de 7,9 nopți și, ceea ce este mai important,  cheltuiala medie per vizitator a trecut de la 168 de dolari pe persoană pe noapte la 182 de dolari.

Aceasta înseamnă, după cum a subliniat Edmund Bartlett, că „sectorul turismului generează mai multe valute per vizitator, deci circulă mai mulți bani în economia mai largă și acest lucru aduce beneficii diversilor jucători din industrie”.

„Rezultatele sunt un indiciu clar al rezistenței sectorului, care se redresează constant”, potrivit turismului de pe insulă. 

În condițiile în care sosirile cresc de la lună la lună, Bartlett a spus că rămân optimiste, cifrele vor reveni „la niveluri record din 2019 până în 2023”.

Turismul reprezintă 10% din contribuțiile directe la PIB și 33% din contribuțiile indirecte în Jamaica, astfel încât impactul în timpul pandemiei și până la redeschiderea frontierelor în iunie 2020 a fost semnificativ.

A se citi și Jamaica realizează cea mai mare expansiune hotelieră din istoria.

În noiembrie anul trecut, Bartlett a prezis că, în 2022 Jamaica va primi 3,2 milioane de vizitatori, din care 1,1 milioane de vizitatori vor fi pasageri de croazieră, iar până în 2024 se așteaptă să ajungă la 4,5 milioane de vizitatori.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.