Shadow

Jamaica realizează cea mai mare expansiune hotelieră din istoria sa

În 2022, Jamaica se confruntă cu cea mai mare expansiune hotelieră din istoria sa: cu o investiție de 2 miliarde USD, un grup de mari lanțuri dezvoltă de camere noi, pentru care va fi nevoie de cel puțin 24.000 de muncitori, pe lângă 12.000 pentru construcție. 

 

În timp ce expansiunea hotelieră în lume se bazează pe modelul de conversie de la hoteluri independente în mari lanțuri și pe transformarea clădirilor emblematice, Jamaica se confruntă cu un boom în construcția de noi proprietăți

 

Potrivit Ministerului Turismului din Jamaica, condus de Edmund Bartlett, țara trece prin cea mai mare expansiune hotelieră din istoria sa, cu dezvoltarea de 8.000 de camere noi în proiecte derulate de mari branduri internaționale, majoritatea din Europa. 

În Jamaica sunt construite 8000 de camere, cea mai mare expansiune din istoria sa.

 

„Suntem încântați de evoluțiile din industria locală, care fără îndoială, va avea un efect pozitiv asupra economiei și va beneficia direct a mii de jamaicani. Într-adevăr, turismul este o industrie care cuprinde mai multe sectoare economice, inclusiv construcții, agricultură, producție, bancar și transport”, a spus oficialul. 

 

Și, de fapt, se estimează că toată această extindere va necesita investiții de 2 miliarde USD și va genera cel puțin 24.000 de locuri de muncă part-time și full-time pentru operațiune, în plus față de cel puțin 12.000 în plus pentru construcții. „Diferiți contractori de construcții, ingineri, manageri de proiect și o varietate de alți specialiști vor fi necesari pentru a asigura finalizarea la timp a acestor proiecte. În plus, mii de muncitori din turism trebuie să fie instruiți în domenii precum management, culinar, menaj, ghizi turistici și recepție”, adăugat el. 

 

Care sunt acele proprietăți? Printre acestea se numără, de exemplu, Princess Resort, care va fi situat în Hanovra și va avea 2000 de camere, ceea ce o face cel mai mare resort din Jamaica. 

Edmund Bartlett, ministrul Turismului din Jamaica.

 

De asemenea, Hard Rock Resort va avea aproape 2000 de camere, un complex care ar urma să includă trei branduri ale grupului; în timp ce Sandals and Beaches construiește încă aproape 1000 în St. Ann. Între timp, Viva Wyndham Resort a anunțat că la nord de Negril va construi un total de 1000 de camere; Riu va deschide o stațiune în Trelawny cu aproximativ 700; AMRersorts dezvoltă un nou Secrets în zona Richmond din St. Ann, împreună cu 700; și Bahia Principe a anunțat, de asemenea, planuri de extindere care ar include destinația din Caraibe. 

 

Având în vedere amploarea investițiilor, portofoliul condus de Bartlett a spus că lucrează în deplină coordonare cu premierul jamaican, Andrew Holness, și a anticipat că în următoarele luni ambii vor participa la o serie de anunțuri și deschideri. 

 

Până în 2022, Guvernul se așteaptă să primească un total de 3,2 milioane de vizitatori nerezidenți, dintre care 1,1 milioane vor ajunge la bordul navelor de croazieră. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.