Shadow

Nu este atât de clar dacă DER Touristik va cumpăra FTI

Posibilitatea ca cel de-al doilea touroperator german, DER Touristik, să-l cumpere pe al treilea, FTI Group, pentru a-l depăși odată fuzionați pe liderul TUIse confruntă cu scepticism chiar în cadrul industriei germane de turism, care se întreabă dacă autoritățile ar permite această tranzacție și dacă ar avea sens din punct de vedere comercial.

Sectorul percepe mari probleme în această eventuală fuziune anunțată pe piața germană, anunțată de ziarul Handelsbatt și confirmată de Hosteltur și alții, precum datoria grea contractă de FTI ca urmare a crizei provocate de pandemia de COVID-19, o parte din ele cu fondul de ajutor public WSF, sau probleme recente cu sistemul IT.

Pe de altă parte, Samih Sawiris și-a transferat participația la FTI, în jur de 75%, fiului său Naguib Sawiris, în vârstă de 31 de ani, un om de afaceri american care se pare că este mai puțin implicat în investițiile germane în turism decât tatăl său în vârstă de 65 de ani. În timp ce Lionel Souque, directorul general al Rewe Group, compania mamă a DER Touristik, se declară deschis fuziunilor și achizițiilor.

După prăbușirea grupului Thomas Cook, DER Touristik este numărul doi în Germania și ar deveni un rival direct al TUI dacă ar absorbi FTI.

În ceea ce privește rolul autorităților germane în toată aceasta chestiune, în cazul în care autoritățile din domeniul concurenței ar aproba un astfel de acord de consolidare, rezultatul ar fi că ar exista doi titani ai turismului care ar conduce această activitate comercială, cu poziții dominante clare pe piața globală. Prin urmare, nu este clar că aceștia ar permite acest lucru, așa cum a raportat fvw.

Mai multe informații despre DER Touristik:

Se pregătesc DER Touristik și FTI să detroneze TUI?

Optimismul DER Touristik: călătorii mai lungi și mai multe cheltuieli din partea germanilor

Operatorii de turism germani își asumă o escaladare a prețurilor până vara viitoare

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.