Shadow

Italia dă vina pe presa străină pentru relatările alarmante despre căldură

Consiliul Oficial Italian pentru Turism (ENIT) a negat că „Italia se confruntă cu o urgență climatică”. Ministrul Turismului, Daniela Santanchè, a reafirmat că „suntem țara soarelui, a vremii bune și a ospitalității prin excelență. Cifrele confirmă faptul că Italia devine din ce în ce mai atractivă. Din acest motiv, sunt conștientă că suntem un concurent puternic, ceea ce determină presa străină să exagereze relatările despre noi„. 

Temperaturile din această vară, după cum a confirmat ENIT, „se încadrează în media ultimilor ani, cu unele vârfuri ocazionale, în timp ce furtunile electrice au fost episoade izolate și au apărut doar în zone geografice foarte localizate și deja s-au depășit”.

Italia neagă urgența climatică din țară.
Portofino, în Liguria. Sursă: Adobe Stock.

Temperaturile ridicate, după cum a subliniat ministrul Turismului, „sunt normale pentru acest sezon și nu compromit în niciun fel oferta noastră turistică, care rămâne solidă, de calitate, variabilă și sustenabilă. Vă așteptăm în Italia, unde, între mare și munte, trecând prin lacuri, dealuri, sate, poteci, parcuri de distracții, spa-uri, artă, cultură și rute cicloturistice enogastronomice, toți turiștii se pot bucura cu adevărat experiențe unice, de toate felurile și care răspund nevoilor fiecăruia.

La rândul ei,Ivana Jelinic, director general al ENIT, i-a asigurat pe „vizitatorii din întreaga lume care vin in Italia că vor găsi aici un climat potrivit pentru sezonul estival, fără probleme specifice și fără niciun risc. Vă încurajăm să veniți și să vă bucurați de Italia în toată splendoarea ei în această perioadă de vară”.

Înapoi la normalitate în Sicilia

De asemenea, ENIT a anunțat că „după incendiile de săptămâna trecută, totul a revenit la normal în Sicilia, cu patrimoniul său unic de artă, istorie și tradiție intacte pentru a oferi o experiență de neuitat călătorilor”. Călători care „nu numai că vor trăi amintiri de neuitat, dar vor contribui și la prosperitatea regiunii după momentele dificile din acest sezon estival”.

„Turismul joacă un rol fundamental în redresarea economică și socială a comunităților afectate, astfel încât sprijinul este esențial pentru a asigura un viitor luminos pentru Sicilia și pentru Italia în ansamblu”, a declarat ENIT. 

Ministrul Turismului a apreciat „munca și efortul depus în aceste zile de autorități și administrațiile locale, de poliție și de pompieri, pentru a face din Sicilia o destinație sigură pentru a relua sezonul turistic în plină viteză”. În acest scop, a adăugat el, „guvernul a pus în aplicare intervenții pentru a ajuta la restabilirea fluxului normal de activități și, ca minister, am creat un fond de 10 milioane de euro pentru că cei care și-au pierdut vacanțele să le poată recupera„.

Italia neagă urgența climatică din țară.
„Reziliența și puterea Siciliei depășesc orice adversitate”, după cum a subliniat ministrul Turismului, Sportului și Divertismentului, Elvira Amata. Sursa: Adobe Stock.

De asemenea, acesta a lăudat „munca constantă a ENIT pentru a furniza actualizări constante și detaliate, astfel încât cei care aleg Sicilia ca destinație să o facă cu toată liniștea„. El a acuzat din nou „presa străină” că reflectă „o situație care nu corespunde realității” și a invitat „jurnaliștii să vină în Sicilia și să vadă la fața locului frumusețea acestui pământ minunat și sigur”.

Ivana Jelinic a dorit, de asemenea, să „liniștească turiștii și să confirme că Sicilia este pregătită să primească vizitatori din întreaga lume”. Întrucât a fost posibilă conservarea zonelor turistice, reluarea activităților de cazare și ospitalitate a fost rapidă după stingerea incendiilor. „Siguranța vizitatorilor a fost o prioritate, iar facilitățile, siturile istorice și atractiile turistice au fost supuse unei verificări riguroase pentru a asigura o experiență sigură și un sejur plăcut pentru toți călătorii”.

„Incendiile au reprezentat o provocare pentru Sicilia, dar prin colaborare și determinare a fost posibilă stoparea lor și protejarea resurselor naturale și culturale. Zonele afectate au fost restaurate rapid, iar destinațiile turistice sunt din nou deschis publicului”, a conchis președintele și directorul general al ENIT. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.