Shadow

Hilton sărbătorește 50 de ani de la „patul pentru pace” a lui John Lennon si Yoko Ono

Cu o sută de ani de istorie, lanțul american Hilton Worldwide a fost scena unor momente cheie pentru cultura secolului al XX-lea. Unul dintre acestea a avut loc în camera 702 a hotelului Hilton din Amsterdam între 25 și 31 martie 1969, când John Lennon și Yoko Ono au pozat pentru mass-media internațională în pat pentru a promova pacea mondială. Săptămâna această marchează 50 de ani de la această imagine, iar compania sărbătorește acest moment cu o serie de videoclipuri inspirate de spiritul „Camerei 702”. 

Lennon și Yoko s-au căsătorit pe 20 martie în Gibraltar și în cursul unei săptămâni din luna lor de miere în capitala Olandei, și-au propus să arate lumii respingerea lor împotriva războiului din Vietnam din patul apartamentului prezidențial al hotelului Hilton din Amsterdam în care erau cazați.

Profitând de agitația creată în jurul nunții lor, el care era încă membru trupei Beatles – urma să abandoneze grupul câteva luni mai târziu – și artista japoneză au decis să invite mass-media să fotografieze acest protest fără precedent în apărarea păcii mondiale.

Pentru a sărbători 50 de ani de la acea imagine istorică a „patului pentru pace”, Hilton a creat o serie de videoclipuri intitulate „Camera 702” cu care vor să salveze acel spirit pacifist cu povești inspirate din viața angajaților companiei.

John Lennon și Yoko Ono, prima zi din săptămâna de protest din patul camerei 702 a hotelului Hilton din Amsterdam.
John Lennon și Yoko Ono, prima zi din săptămâna de protest din patul camerei 702 a hotelului Hilton din Amsterdam.

Prima poveste o are ca și protagonistă pe Serby Castro, o angajată a serviciului de curățenie al hotelului Embassy Suites by Hilton, in Orlando (Florida), care reciclează săpunul de hotel pentru al dona copiilor din țara lor de origine, Republica Dominicană.

A doua poveste este cea a lui Ismael Dawod, un refugiat care a căutat noi oportunități în Germania, unde lucrează acum la Hilton Frankfurt și participa la un program de ajutorare al altor refugiați.

Camera 702 cu simbolul păcii.
Camera 702 cu simbolul păcii.

Acestea sunt experiențe personale pe care lanțul le asociază cu viziunea fondatorului său, Conrad Hilton, care „a fondat compania sub premisa nobilă ca pacea și înțelegerea culturală în comunitățile din întreaga lume ar putea fi promovată prin călătorii„, a declarat președintele și CEO-ul companiei Cristopher J. Nasseta.

În plus față de aceasta serie de videoclipuri care au fost partajate pe rețelele sociale săptămâna trecută, lanțul comemorează această imagine a secoului XX cu o expoziție în același hotel Hilton din Amsterdam.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.