Shadow

Comisia Europeană pentru Călătorii cere liberalizarea vizelor pentru chinezi

Liberalizarea vizelor ar crește sosirile călătorilor din China, una dintre piețele cu o puterere de cumpărare mai mare și cu o capacitatea mai mare de a contribui la creșterea PIB-ului și a locurilor de muncă în Europa, conform unui raport realizat de European Travel Commision (ETC). Raportul estimează că într-un scenariu complet de liberalizare a vizelor între țara orientală și Uniunea Europeană, creșterea medie a sosirilor călătorilor chinezi ar putea fi între 7% și 18% pe an între 2018 și 2023. 

 

Studiul, care cuantifică impactul pe care l-ar putea avea facilitarea vizelor pentru călătorii chinezi asupra turismului european, subliniază faptul că ar genera cheltuieli suplimentare de 12.500 de milioane de euro pe an și ar crește nivelul de ocupare a forței de muncă cu aproape 1%, creând 237.000 de locuri de muncă suplimentare, din care 120.000 directe în sectorul turistic. Aceste numere ar contribui la o creștere a PIB-ului Europei de 1%. 

 

Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) estimează ca 74% din populatia lumii ar fi cerut o viză pentru a călători în Europa în 2015, potrivit Comisiei Europene pentru Călătorii. O sumă care corespunde într-o mare măsură cu vizitatorii de pe piețele îndepărtate, care se numără printre cele mai dorite de destinații, deoarece tind să rămână și să cheltuiască mai mult pe zi decât turiștii europeni. 

 

China este prima piață turistică din lume, atât în ceea ce privește numărul călătorilor, cât și cheltuielile pe care le fac. Cu toate acestea, este una dintre țările din afara UE care are cele mai mari difiultăți pentru a accesa viza UE, inclusiv cea Schengen. Nu este disponibilă, în pofida creșterii cererii de călătorii in Europa în ultimii zece ani. 

 

ETC amintește că, în conformitate cu UNWTO, regimurile de viză din Europa sunt printre cele mai restrictive din lume. 

 

Pentru a evita alte pierderi de oportunități, în special pe aceste piețe, pentru ETC este „imperativ ca politicile vizelor UE să fie modernizate și îmbunătățite pentru a facilita în continuare călătoriile de pe piețele cheie”

 

Robert Andrzejczyk, vicepreședinte și coordonator al activității de apărare a vizelor a acestei organizații, a declarat că „liberalizarea regimurilor de vize din Europa pentru călătorii chinezi este esențială pentru ca continentul să maximizeze partea din beneficiul creșterii pieței chineze de călătorii”. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.