Shadow

Hapag-Lloyd Cruises reia operațiunile dar pentru rezidenții din trei țări

Hapag-Lloyd Cruises a anunțat că la sfârșitul lunii iulie reia operațiunile cu două nave, cu 40% mai puțini pasageri, o îmbunătățire a planului de securitate și igienă, și în principiu, doar rezidenții din Germania, Austria și Elveția, unde există mai multe progrese în controlul COVID-19.

 

Nava de lux Europa 2 și nava de expediție Hanseatic vor fi cele care vor reporni operațiunile. 

 

Compania de croaziere de lux va naviga din nou cu opt itinerarii scurte care încep și se termină în Hamburg și va fi inițial destinată rezidenților din Germania, Austria și Elveția, deși într-o fază următoare „vom evalua dacă putem permite oaspeților să locuiască în alte țări călătoresc cu noi, în funcție de evoluția ratei infecției în aceste țări”, a explicat Karl J. Pojer, CEO Hapag-Lloyd Cruises. 

 

„Am făcut pași extraordinari în pregătirea acestei relansări și ne confruntăm cu o nouă realitate de călătorie, cu standarde semnificativ mai stricte de prevenire și igienă„, a spus Pojer. Prin reducerea capacității pasagerilor cu 40%, sunt transportați între 150 și 300 de oaspeți. 

 

Printre măsurile anunțate pentru garantarea sănătății clienților și a echipajului se numără faptul că, între fiecare croazieră, o zi este dedicată exclusiv curățării și dezinfectării navei. În momentul îmbarcării, sunt utilizate camere de imagistică termică și este efectuat un proces de îmbarcare eșalonat pentru a menține distanța de siguranță. 

 

Echipajul este supus unui control de sănătate care include o perioadă de carantină înainte de începerea sarcinilor și sunt supuși unui test PCR. În fiecare zi, este luată temperatura înainte de începerea schimbului și s-a decis extinderea echipei medicale la bordul navei și incorporarea unui manager de sănătate publică. 

 

Compania a informat că, pe lângă camerele pentru a lua temperatura, navele au deja un laborator mobil pentru detectarea bolilor virale, cum ar fi COVID-19

 

În zonele în care distanța minimă de 1,5 metri nu poate fi garantată, cum ar fi în ascensoare sau în timpul îmbarcării și debarcării, pasagerii vor fi prevăzuți cu măști. S-a decis creșterea la bord a dozatoarelor dezinfectante, iar dispozitivele de aburire la rece vor fi utilizate pentru curățarea în apartamente și în zonele publice. 

 

În cele din urmă, s-a decis reducerea capacității în restaurante, prelungirea orelor de deschidere și eliminarea autoservirii, pasagerii putânf alege să-și ducă mâncarea în cabine. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.