Shadow

Air France va reduce 7.580 de locuri de muncă până în 2023

Conducerea grupului aerian Air France a confirmat la începutul lunii iulie lansarea unui plan de reajustare pentru reducerea a 7.580 de locuri de muncă în țară în următorii trei ani pentru a face față „loviturii grele” din cauza crizei de sănătate a coronavirusului. 

 

Concedierile vor afecta 6.560 de angajați ai Air France, ceea ce reprezintă 16% din cei peste 40.000 de angajați și aproximativ 1.020 ai HOP!, filiala regională, după cum arată informațiile oferite de interlocutorii săi sociali. 

 

„Timp de trei luni, activitatea și cifra de afaceri ale Air France au scăzut cu 95%, iar în cea mai gravă criză compania a pierdut 15 milioane de euro pe zi”, a declarat compania într-un comunicat.

 

Recuperarea va fi „foarte lentă” din cauza numeroaselor incertitudini care persistă în situația de sănătate, ridicarea restricțiilor de călătorie și evoluția cererii comerciale”, a adăugat grupul. 

 

Această situație îi determină să prezică faptul că nivelul de activitate din 2019 nu se va recupera înainte de 2024, obligându-i să acționeze cu „luciditate și responsabilitate” pentru a se pregăti pentru transformarea care se va baza pe schimbarea modelului de activitate internă, reorganizarea funcțiilor sale și reducerea cheltuielilor. 

 

Grupul a inisistat că, în cazul companiei Air France, numeroasele pensionări preconizate (peste 3.500) vor servi pentru a compensa mai mult de jumătate din cele 6.500 de reduceri de locuri de muncă anunțate între acum și sfârșitul anului 2022. 

 

În cazul HOP!, restructurarea companiei și reducerea activității justifică pentru ei reducerea personalului, pentru cei care estimează că în această perioadă există deja 820 de plecări naturale din 1.020 pe care doresc să le completeze. 

 

Cu toate acestea, sindicatele se tem că pensionările anticipate și plecările voluntare nu vor fi suficiente pentru a acoperi această cifră și se tem de disponibilizări directe. 

 

În cazul companiei HOP! intenționează, de asemenea, să închidă douăsprezece din cele 14 baze de personal pe care le are în țară și în centrele de întreținere din orașele Lille și Morlaix. 

 

Air France va suferi lovitura crizei de sănătate care a dus deja la planuri masive de restructurare în competitorii săi internaționali, cum ar fi Lufthansa din Germania sau British Airways din Anglia, cu zeci de mii de locuri de muncă eliminate. 

 

La sfârșitul lunii aprilie, Air France a primit 7 miliarde de euro în împrumuturi de la statul francez, care este acționar, cu condiția îmbunătățirii rentabilității și a impactului său asupra mediului, ceea ce l-a determinat pe directorul său, Benjamin Smith, să anunțe la sfârșitul lunii mai o reducere cu 40% a rețelei sale naționale deficitare. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.