Shadow

Grecia negociază cu Regatul Unit pașapoartele de vaccinare

Guvernele Greciei și Regatului Unit sunt în discuții pentru dezvoltarea potențială a certificatelor de vaccinare, așa cum a informat canalul britanic BBC la postul său de Radio 4, mișcare care are loc după ce a făcut o nouă cotitură în politică externă a Regatului Unit. Grecia, care urcă puternic poziții în această vară ca destinație de vacanță.

 

În timpul unuia dintre programele radioului britanic, ministrul grec al turismului, Harry Theoharis, a menționat că guvernul este în discuții cu Regatul Unit pentru a vedea cum pot fi introduse certificatele de vaccinare. „Suntem în discuții foarte preliminare. Sper foarte mult că putem veni cu un fel de soluție”. 

 

„Sperăm cu siguranță că, odată cu derularea programelor de vaccinare, Regatul Unit este una dintre țările de frunte în acest sens, putem avea o vară semi-normală”, a comentat Theoharis, adăugând că „am putea recunoaște că au ales să se vaccineze, deci nu este necesar să faci teste din nou și din nou”. 

 

Grecia este una dintre cele mai populare destinații pentru britanici, potrivit publicației asociației agențiilor britanice ABTA Magazine, cu peste 4 milioane de vizitatori în fiecare an. 

 

Ministrul grec reamintește că certificatele de vaccinare sunt gândite să fie eliberate de guverne, nu de diferite laboratoare din diferite țări, deci este un nou pas înainte „și de aceea începem aceste discuții devreme, pentru a putea rezolva orice problemă tehnică”. 

 

Patronatul agențiilor ABTA a vorbit și în favoarea certificatelor de vaccinare. „Având opțiunea de a obține un anumit tip de certificat de vaccinare va fi important, deoarece aceste dovezi, împreună cu testele, vor face probabil parte din calea redeschiderii călătoriilor”, a declarat CEO-ul său, Mark Tanzer. 

 

Asociația își exprimă dorința de a colabora cu Guvernul britanic pentru a avansa aceste certificate, care pot evita testele și carantinele și își amintesc că țări precum Grecia sau Cirpu lucrează deja activ pentru această opțiune pentru a facilita călătoria, renunțând la aceste cerințe. 

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.