Shadow

Sabre detectează o tendință în creștere a rezervărilor de zboruri

Rezervările de zboruri au arătat o recuperare în al patrulea trimestru al anului 2020, conform tehnologiei și GDS Sabre, ai căror purtători de cuvânt adaugă că, deși au scăzut din nou în ianuarie, tendințele de rezervare se îmbunătățesc din nou în această lună. Potrivit CEO-ului companiei Sean Menke, America de Nord, cea mai mare piață a Sabre, va reveni probabil mai devreme decât Europa, unde restricțiile de călătorie mai stricte și fragmenterea crescută vor întârzia recuperarea călătoriei. „Sperăm că vaccinarea și testarea COVID-19 vor spori în continuare încrederea călătorilor”. GDS-ul a finalizat anul 2020 cu pierdere netă de 1.280 milioane de dolari (1.063 de milioane de euro). 

 

Discutând cu analiștii într-o conferină telefonică despre rezultatele companiei pentru al patrulea trimestru, de săptămâna trecută, CEO-ul companiei Sean Menke a subliniat îmbunătățirea secvențială rezervărilor de zboruri nete în ultima perioadă a anului 2020, asigurându-se că rezervările au scăzut cu 81% în Octombrie, ajungând la 79% în noiembrie și 77% în decembrie. El a subliniat că toate regiunile au înregistrat o îmbunătățire trimestrială, potrivit TravelWeekly

 

„În ianuarie, ritmul de îmbunătățire a încetinit din cauza reapariției cazurilor de COVID-19, împreună cu închiderile ulterioare și restricțiile crescute de călătorie”, a spus Menke. „Cu toate acestea, tendințele medii de rezervare zilnică până la jumătatea lunii februarie sunt peste rezultatele din ianuarie și sunt din nou în conformitate cu nivelurile de ieșire din 2020″. 

În cazul specific al Americii de Nord, Menke constată că a mers mai bine în februarie, mai bine decât nivelurile de rezervare de la sfârșitul anului 2020. Creșterile din timpul iernii a cazurilor de COVID-19 au cauzat o scădere a volumului de călătorii, dar acele rezervări se ridică și hotelurile se recuperează mai intâi, ceea ce ar putea indica faptul că, călătorii sunt dispuși să conducă către o destinație, dar nu să zboare. „Sperăm că vaccinarea și testarea Covid-19 vor spori în continuare încrederea călătorilor”, a spus el. 

 

Potrivit lui Menke, America de Nord, cea mai mare piață a Sabre, probabil se va recupera înainte ca Europa, unde restricțiile mai stricte de călătorie și o fragmentare crescută vor întârzia recuperarea. 

 

El crede că, călătoriile interne se vor recupera mai întâi. Faptul că Sabre deține o participație de 80% în afacerile nord-americane ale companiilor de administrare a călătoriilor ar trebui să fie în beneficiul companiei, a spus el. 

 

Rezultatele trimestriale și anuale

Veniturile din al patrulea trimestru au scăzut cu 67%, la 314 milioane de dolari (260,83 miloane de euro), comparativ cu 941 milioane de dolari (781,72 de milioane de euro) în al patrulea trimestru al anului 2019, atribuibile lipsei cererii de călătorie din cauza coronavirusului. 

 

Sabre a închis decalajul cu o pierdere de 220 de milioane de dolari, comparativ cu venitul său operațional raportat de 58 de milioane de dolari în al patrulea trimestru al anului 2019. Sabre a atribuit această scădere a pandemiei, precum și taxe de 14 milioane de dolari pentru închiderea unor birouri și o taxă de depreciere de 9 milioane de dolari, legată de software-ul dezvoltat pentru uz intern. 

 

Pierderea netă a Sabre a fost de 311 de milioane de dolari, în comparat´ie cu un profit net de 10 milioane de dolari în al patrulea trimestru al anului 2019. 

 

Pentru întregul an 2020, veniturile Sabre au scăzut cu 66%, până la 1,3 miliarde de dolari, înregistrând o pierdere neta´ de 1,28 miliarde de dolari, comparativ cu un venit net de 159 de milioane de dolari în 2019. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.