Shadow

Germania: agențiile solicită sprijin pentru IMM-uri, nu doar pentru grupurile mari

Agențiile de turism din Germania au suferit un impact sever ca urmare a Covid-19 si, în ciuda deschiderii planificate începând cu 15 iunie, economiei lovite și nevoia de a face față restituirilor clienților care nu au acceptat voucherele îi determină să solicite o subvenție globală de aproximativ 140 de milioane de euro pe euro până când sectorul revine la normal, după cum a informat asociația DRV

 

Asociația explică, fără a menționa vreunul dintre marii operatori care au primit ajutor din partea statului german sau administrativ, cum ar fi cazul TUI sau FTI, că întreprinderile mijlocii și mici predomină în sector, având 2.300 de operatori și 11.000 de agenții de turism

 

Președintele consorțiului agențiilor germane TSS GroupManuel Molino, a comentat recent acestui ziar că guvernul german face ecou din unele propuneri, dar sunt încă multe de realizat, astfel încât protestele săptămânale de la Berlin continuă, pe lângă cele care au avut loc în alte capitale germane. 

Agențiile continuă cu întâlnirea de mirercuri în Berlin în fața Parlamentului. Fotografia făcută de consorțiul TSS Group în timpul cencentrării de miercuri, 27 mai.

 

Astfel, DRV și-a înaintat cererile către Guvernul federal, care constă în în solicitarea unui împrumut punte pentru a etenua efectele Covid, precum și un fond guvernamental, astfel încât rambursările să poată fi avansate clienților, care nu acceptă obligațiuni. 

 

În Germania, rambursările pentru clienți ajung la 6,9 miliarde de euro, o cantitate pe care sectorul nu și-o poate primi și, deoarece există clienți care nu acceptă obligațiunile pentru o călătorie ulterioară, ei solicită un fond guvernamental care să le acopere. 

 

Agențiile cer 140 de milioane de dolari pe lună pentru a face față plăților pe care nu le-au putut face față și pentru a face față situației lor până când activitatea este cu adevărat activată. De asemenea, solicită alte 500 de milioane pentru a face față cu exactitate repornirii operațiunilor. Pentru operatorii de turism solicită o subvenție de 120 de milioane de euro. 

 

Ei subliniază că, deși au trebuit să își înceteze activitatea în aceste luni, au fost nevoiți să continue să lucreze cu venituri zero, „casa goală”, însă au fost nevoiți să asiste clienții în cereri și repatrieri. De fapt, operatorii și agențiile au returnat deja aproximativ 1 miliard de euro din avansurile făcute de clienți, care în total au ajuns la 6,9 miliarde de euro. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.