Shadow

Fondul KSL vrea să se extindă în Europa cu un nou partener olandez

KSL Capital Parteners a achiziționat un pachet majoritar de acțiuni în lanțul olandez Eden Hotels din Amsterdam, care este deținut de familia locală Dijkstra de 75 de ani. Condițiile economice ale operațiunii nu au fost dezvăluite, deși obiectivul investitorului de a crește cu aceasta achiziția și prin compania hotelieră din capitala Țărilor de Jos, restul țării și Europa. KSL este un fond foarte cunoscut în sectorul hotelier, deținând din 2016 Apple Leisure Group împreună cu KKR ca acționari principali, grup care a fost vândut recent către Hyatt Hotels pentru 2,3 miliarde de euro. 

Familia Djikstra va menține o acțiune minoritară semnificativă în grup, iar actualul CEO al companiei, León Dijkstra, va rămâne în funcție. Eden Hotels deține și operează în prezent 14 hoteluri care însumează aproape 2.000 de camere situate predominant în Amsterdam și alte orașe olandeze.

Printre cele mai cunoscute hoteluri ale companiei se numără Eden Hotel Amsterdam, cu 400 de camere și Hard Rock Hotel Amsterdam American, cu 173. Compania are peste 500 de angajați între hoteluri și birourile centrale. 

Acordul vizează creșterea portofoliului Eden prin achiziția de hoteluri urbane în alte destinații atât din țară, cât și în restul Europei.

„Am crezut întotdeauna că Țările de Jos sunt o piață puternică pentru afaceri, dar, în special, pentru călătoriile de leisure. Amsterdam este un bun exemplu pentru tendințele sale pozitive pe termen lung”, a declarat Martin Edsinger, CEO al KSL Capital Partners, pentru publicația specializată Hotels.

Edsinger a subliniat că această companie hotelieră urbană adaugă o altă strategie în portfoliul KSL în Europa, care include resorts de leisure și hoteluri de tip boutique. Managerul a adăugat că vede o mare oportunitate de creștere în lanț și de a continua strategia Eden de a achiziționa noi hoteluri și de a se extinde în toată Europa.

În această tranzacție, KSL a fost consiliată de Deloitte, DeBraw și Latham & Watkins, în timp ce Eden a fost consiliată de CMS, Ajes Advisory, Bakertlly și BDO.

Articolul de referință poate fi citit pe Hotels.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.