Shadow

Germania scurtează valabilitatea certificatului de recuperare COVID

Certificatul care dovedește că ai trecut prin boală COVID-19 este unul dintre documentele pe care multe țări le cer pentru a permite călătorilor să intre, alături de vaccinarea sau testul negativ. Din 15 ianuarie, Germania a scurtat valabilitatea certificatului de recuperare, care va trece acum de la șase la trei luni, deoarece cei infectați cu omicron, o variantă dominantă în prezent și mult mai blândă, au o protecție care nu durează atât de mult ca cea a descedențelor anterioare ale virusului, potrivit Institutului Robert Koch (RKI), organismul german de sănătate publică. 

 

„Durata certificatului de recuperare a fost redusă de la 6 luni la 90 de zile deoarece dovezile științifice de până în prezent indică faptul că persoanele nevaccinate care au avut o infecție au o protecție mai redusă și chiar mai temporară împotriva reinfectării cu varianta omicron comparativ cu varianta delta”, detaliază RKI pe site-ul său. 

 

În acest fel, anticorpii care sunt creați cu omicron dispar mai repede. În acest caz, o persoană care suferă de Sars-CoV2 din varianta omicron ar putea să se infecteze din nou și să continue să răspândească virusul, relatează Ministerul Sănătății german. 

 

Până acum, certificatul de recuperare este valabil în Germania pentru maximum șase luni după infectare, perioadă care se aplică înainte de apariția variantei delta, mai agresivă și a altor descedențe anterioare. 

 

De reținut faptul că pentru a intra în multe țări, inclusiv în Germania, certificatul de recuperare a coronavirusului are aceeași valoare ca și vaccinarea completă. Aceasta înseamnă că acest document trebuie prezentat în locul celui care acreditează vaccinarea pentru evitarea carantinei sau chiar interzicerea totală a intrării în acele țări. Cu toate acestea, perioada de valabilitate a acelui certificat începe deja să varieze în funcție de țară, potrivit Fvw

 

Astfel, pentru a intra în Germania dintr-o zonă clasificată ca de risc ridicat – nivelul în care se regăsește practic toată Europa – sunt scutiți de carantină doar cei vaccinați cu trei doze, cei vaccinați cu două doze atâta timp cât a doua a fost administrată înainte de nouă luni și acum și cei recuperați de COVID-19 în acea perioadă de 90 zile. 

 

Tocmai, Comisia Europeană (CE) a redus și valabilitatea certificatului de vaccinare împotriva COVID-19: de la primele 12 luni a trecut la nouă luni. 

 

Mai multe informații în stirea CE propune limitarea valabilității certificatului COVID la 9 luni.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.