Shadow

Europa va pierde 6 mil. de zboruri între septembrie 2020 și februarie 2021

Eurocontrol și-a revizuit în scădere documentul său provisional de scenarii de trafic aerian european până în februarie 2021, estimând că numărul total de zboruri așteptate în Europa va fi cu 55% mai mic decât în 2019, o scădere de 6 milioane de zboruri, o reducere suplimentară de 1 milion în zborurile europene decât a fost prevăzut anterior, datorită impactului noilor restricții de stat, abordării necoordonate și incertitudinii cu privire la COVID-19, „Acum mergem înapoi și este cu adevărat îngrijorător pentru întreaga industrie”, a spus Eamonn Brennan, directorul general al agenției, avertizând că prognoza ar putea deveni și mai gravă dacă statele continuă să impună restricții generale și măsuri de carantină, care pun capăt industriei călătoriilor și turismului”. Rezervările aeriene pentru următoarele luni sunt extrem de mici

Brennan a subliniat lipsa actuală de coordonare între statele membre ale Uniunii Europene (UE) în ceea ce privește modul de gestionare a călătoriilor de transport aerian, în pofida bunei îndrumări a Agenției Europene pentru Siguranța Aviației (EASA) și a Centrului European pentru Controlul Bolilor Contagioase (ECDC).

Rezervări de zboruri foarte puține

Rezervările companiilor aeriene până în septembrie pentru următoarele luni au fost extrem de reduse. La data de 13 septembrie, traficul scăzuse deja cu 53% pentru această lună în comparație cu aceeași perioadă din 2019, care era deja cu 13 puncte procentuale mai puțin decât previziunea precedentă a Eurocontrol de -40% pentru întreaga lună septembrie, pe baza scenariului anterior.

Luând în considerare toate acestea, „Scenariul de stare curentă” indică probabilitatea ca:

  • Statele să rămână necoordonate în răspunsul lor la călătoriile internaționale.
  • Cererea pentru călătoriile de leisure și de afaceri rămâne extrem de redusă ca urmare a incertitudinii, imprevizibilității și confuziei COVID-19 cu privire la restricțiile de stat și măsurile de carantină.
  • Companiile aeriene vor reduce în continuare capacitatea ca răspuns la prăbușirea rezervărilor la termen.
  • Restabilirea operațiunilor intercontinentale rămâne foarte limitată.  

Pe această bază, va exista potențial o pierdere totală a industriei din Europa în venituri de aproximativ 140 de miliarde de euro în 2020 pentru companii aeriene, aeroporturi și ANSP, comparativ cu pierderea de 110.000 de milioane de euro calculată pentru raportul din 24 aprilie.

Perspective mai proaste. (Grafic: Eurocontrol)

Deteriorare

Există o mulțime de confuzie și foarte puțină încredere în rândul pasagerilor și, desigur, creșterea continuă a focarelor de COVID-19 în Europa. Noul nostru scenariu de stare actuală ar putea fi îmbunătățit dacă ar exista o mai mare coordonare între guvernele din regiune cu privire la cea mai bună modalitate de a gestiona călătoriile de transport aerian prin teste armonizate și criterii comune de evaluare epidemiologică. Acest lucru ar oferi o predictabilitate mai mare pentru pasageri, aeroporturi și companii aeriene”.

În acest sens, el a subliniat propunerile de armonizare ale Comisiei Europene „și încurajăm toate părțile să le adopte”.

Eurocontrol pregătise anterior un Document Provisional de Scenarii de Trafic pe 24 aprilie, bazat pe un „Scenariu de Măsuri Coordonate”, care a coincis cu evoluția reală într-un mod extrem de precis din aprilie până la sfârșitul lui august și a prezis o recuperare treptată de -89% în aprilie până la -50% în august.

„Această predicție a fost corectă (+/-1% în fiecare lună). Scenariul respectiv a indicat o scădere de 45% sau 5 milioane de zboruri mai puține. Dacă tendința va rămâne pozitivă, recuperarea treptată ar putea continua în restul anului 2020, anticipând restabilirea unor operațiuni intercontinentale”, spune raportul agenției.

Cu toate acestea, ca răspuns la focarele de COVID-19 în Europa de la mijlocul lunii august, statele au impus restricții naționale individuale și necoordonate, cerințe de carantină și măsuri de testare, care sunt în primul rând în conformitatea cu evaluările epidemiologice naționale și măsurile sanitare naționale.

Raportul subliniază faptul că aceste măsuri sunt deseori anunțate într-un termen foarte scurt. „Această abordare necoordonată a statelor a creat multă confuzie și a erodat încrederea pasagerilor”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.