Shadow

Europa mizează pe un turism mai ecologic

Bruxelles și-a propus să promoveze un turism mai ecologic, digital și mai rezilient în rândul statelor membre ale Uniunii Europene. Cu acest obiectiv, în luna februarie a fost prezentată așa-numita Cale de Tranziție pentru Turism, plan de acțiune pentru promovarea angajamentului sectorului față de acest obiectiv. Și primele propuneri au început deja să sosească. 

Comisia Europeană a publicat săptămâna aceasta un rezumat al primelor angajamente transmise de organizații și autorități din întreaga UE. Această primă rundă de planuri include 186 de propuneri de acțiune, deși multe altele au ajuns și vor fi anunțate în toamna anului viitor, a spus această instituție europeană.

Mai exact, 112 organizații și autorități din 20 de state membre ale UE, Regatul Unit și Elveția și-au luat angajamente în acest domeniu.

Spania este țara cea mai prezentă printre primele propuneri de sprijine a tranziției, cu 16 planuri, înaintea Italiei (14) și a Belgiei (13).

Cele spaniole includ, de exemplu, o rețea durabilă de piste pentru biciclete care conectează fiecare spațiu natural protejat din Castilla y León sau o platformă electronică din Catalonia pentru a gestiona și analiza evoluția activității de cazare.

Există, de asemenea, o inițiativă de promovare a reutilizării infrastructurii de transport patrimoniu, cum ar fi căile ferate dezafectate, pentru a stimula formele inovatoare și durabile de turism.

Una dintre propunerile spaniole include crearea unei rute de cicloturism în Castilla și Leon.

Alte propuneri, a detaliat Comisia într-o declarație, includ angajamentul unei companii de croazieră de a face toate materialele cheie utilizate la bord să fie complet circulare până în 2025.

În plus, diferite autorități și organizații regionale s-au angajat să stabilească strategii de turism cu măsuri concrete pentru creșterea ponderii serviciilor durabile, furnizarea digitală de informații și mecanisme transparente de guvernare colaborativă.

Angajamentele se derivă din obiective specifice dezvoltate în comun de Comisie și părțile interesate din turism, cum ar fi autoritățile publice, organizațiile de gestionare a destinațiilor, companiilor mari și mici, asociațiile de business și ONG-urile, printre altele, ca parte a eforturilor continue de a sprijini o redresare rapidă a turismului european.

Mai multe despre Uniunea Europeană și turism în știrea: Uniunea Europeană deschide concursul pentru alegerea Destinației de Excelență 2023.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.