Shadow

TUI Germania semnează un acord de calificare și protecție a muncii

TUI Germania și Comitetul de Companie a Grupului au semnat „Future Security Agreement 2.0”, care se va aplica celor 7.500 de angajați ai companiilor germane ale TUI și care garantează calificarea și protecția locului de muncă. Printre altele, acordul se concentrează pe formare și este introdusă pensionarea parțială. 

Acest acord a fost semnat de directorul executiv al TUI, Fritz Joussen; de către directorul de resurse umane și directorul de resurse umane și directorul de muncă al TUI, Sybille Reiss; de către președintele comitetului de întreprindere al grupului, Frank Jakobi, și de către alți membri ai comitetului.

Prin acest pas, compania caută să transmită un mesaj puternic: „TUI este un angajator cu viitor și o companie axată pe creștere”. 

De altfel, într-un comunicat aceștia au remarcat că doar în domeniile IT și comerț electronic, „în prezent se acoperă 500 de posturi pentru a continua să avanseze în transformarea TUI”, întrucât „turismul continuă să fie o industrie în creștere”.

„Future Security Agreement 2.0”, se va aplica celor 7.500 de angajați ai companiilor TUI din Germania și se concentrează în principal pe patru puncte:

  • Fond de calificare: TUI investește trei milioane de euro în programe de învățare și formare continuă care sprijină angajații în procesele actuale de transformare sau promovează metode hibride de lucru. Acest lucru subliniază pretenția companiei de a fi o organizație de învățare.
  • Protecția locului de muncă: Compania oferă angajaților protecția locului de muncă până in decembrie 2023. Dupa doi ani de pandemie, cu o serie de restructurări în care și angajații au fost nevoiți să părăsească compania, „protecția locului de muncă nu este doar un semn de încredere al companiei față de angajații săi, dar oferă și un nivel ridicat de protecție socială”, explică touroperatorul.
  • Programul de voluntariat: „Dacă o reducere de personal nu poate fi evitată pe perioada de protecție a muncii, se va face în cel mai mare acceptabil mod social posibil”, se angajează aceștia. Acordul semnat definește un standard comun pentru programele de voluntariat.
  • Pensionare parțială: Odată cu Future Security Agreement, pensionare parțială va fi introdusă în toate companiile germane TUI, deoarece „pentru mulți colegi, flexibilitatea și planificarea individuală a vieții includ și opțiunea pensionării parțiale”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.