Shadow

Disney Cruise își anulează călătoriile în Europa până pe 9 octombrie

Disney Cruise Line a suspendat plecările din porturile SUA până în luna iunie a acestui an și până în octombrie în cazul navelor care navighează în Europa. Compania intenționează să efectueze călătorii scurte și exclusive în Regatul Unit, așa cum au anunțat deja alte companii de transport maritim. 

„Pe măsură ce continuăm să ne perfecționăm protocoalele pentru eventuala revenire la serviciu, vom anula toate călătoriile Disney Dream, Disney Fantasy și Disney Wonder cu plecarea până în iunie 2021”, a informat compania, adăugând că și călătoriile cu nava de croazieră Disney Magic sunt, de asemenea, anulate până pe 9 octombrie.

Urmând trendul staycations în croaziere în Regatul Unit, compania a programat itinerrii scurte pentru piața britanică la bordul Disney Magic.

În timp ce este supusă autorizației autorităților, Disney Cruise Line intenționează să efectueze călătorii de 2 și 3 nopți, precum și excursii dus-întors limitate la 4 nopți din Londra, Tilbury, Newcastle, Liverpool și Southampton. 

„Disney Cruise Line implementează mai multe niveluri de măsuri de sănătate și siguranță, luând în considerare îndrumarea guvernului britanic, a autorităților în domeniul sănătății și a experților medicali”, explicase compania. Măsurile includ teste COVID-19, examinări de sănătate, utilizarea obligatorie a mășilor, capacitate redusă, distanțare și curățenie îmbunățită.

Regatul Unit a dat undă verde croazierelor interne începând cu 17 mai și există deja companii care au anunțat că vor oferi itinerarii exclusive pentru piața britanică.

P&O Cruises va accepta doar oaspeții care sunt vaccinați împotriva COVID-19 și au primit a doua doză cu cel puțin șapte zile înainte de călătorie. La rândul său MSC Cruises va oferi plecări din noul terminal de croazieră din Southampton pentru pasagerii britanici, cu sau fără vaccinare.

Operațiunile în SUA

Măsurile luate de Disney Cruise Line apar după revizuirea „cu atenție” a ghidului publicat de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, în care mențin recomandarea către populație de a nu se îmbarca din plăcere.

CDC au întrerupt navigația în porturile Statelor Unite incepand pe 14 martie 2020 și au prelungit suspendarea începând cu 14 martie 2020 și a prelungit suspendarea până la 1 noiembrie, prelungiri care au primit plângeri din partea sectorului care doresc o flexibilitate mai mare după ce a fost paralizat timp de mai mult de un an din cauza covid-19.

Cruise Line International Association (CLIA), care reprezintă 95% dintre companiile cu croaziere pe ocean, a descris pierderile datorate Covid-19 drept „devastatoare”: pierderi globale de 77 de miliarde de dolari (aproximativ 64,2 de miliarde de euro), 23 de miliarde de dolarii în salarii (19,2 de miliarde de euro) și 518.000 de locuri de muncă din cauza pauzei companiilor de transport maritim în perioada martie-septembrie 2020.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.