Shadow

Destinațiile europene cu cele mai frumoase lumini de Crăciun

Pentru milioane de călători, iarna în Europa este un moment frumos și magic în majoritatea țărilor lor datorită tradițiilor de Crăciun, piețelor de Crăciun umplute de miros de ghimbir și scorțișoară, prăjituri, vin cald și cadouri originale. În acest an, European Best Destinations, cu sediul la Bruxelles, a elaborat clasamentul destinațiilor europene cu cele mai frumoase lumini de Crăciun pe baza voturilor a mii de turiști, cu obiectivul de a promova cultura și turismul pe continent.

 

Clasamentul destinațiilor europene cu cele mai bune lumini

 1. Colmar, Franța.Acest oraș în nord-estul Franței, s-a calificat pe primul loc în clasamentul destinațiilor europene cu cele mai bune lumini de Crăciun, într-un spectacol de neuitat într-o atmosferă dulce și caldă. De fapt, orașul pare să fi fost creat în atelierele lui Moș Crăciun. Frumoasele sale case tradiționale cu cadru de lemn sunt colorate și arată ca niște case de turtă dulce.
Colmar, Franța (Fotografie: EBD Copyright cge2010).
 1. Salerno, Italia.Este unul dintre orașele cu cele mai multe lumini din Europa. În fiecare an, se adaugă noi creații artistice la acest spectacol magic.
 2. Edinburgh, Scoția.În toate nopțile sale în acest moment și până în 5 ianuarie, zeci de mii de lămpi mici se aprind în ritmul muzicii.
 3. Viena, Austria.În plus, față de cele mai elegante decorațiuni de iluminat, numeroase piețe de Crăciun, împrăștiate în jurul unuia dintre cele mai romantice orașe din Europa.
 4. Londra, Marea Britanie. În fiecare an, Carnaby Street oferă iluminări incredibile, fără îndoială cele mai originale din Europa. Tema din acest an este Freddie Mercury & Bohemian Rhapsody. Este unul dintre cele mai bune locuri pentru a petrece și a merge la cumpărături, deși toată Londra este frumoasă de Crăciun.
 5. Budapesta, Ungaria.Este una dintre destinațiile de neuitat pentru entuziaștii pieței de Crăciun. Crăciunul este peste tot, până și tramvaiele sunt decorate cu ghirlande, iar pomul de Crăciun Advent din Bazilica se află în mijlocul unui patinoar.
 6. Salajland, Croația.Este un parc tematic de Crăciun situat în Grabovnica, la o oră de mers cu mașina din Zagreb. Este privat, gestionat de Zagreb, a fost premiat de trei ori cu titlul „Cea mai bună destinație europeană de Crăciun”.

 

Mai multe nominalizări

 1. Malaga, Spania. Este una dintre cele mai la modă destinații pentru toți călătorii din Europa. Are cel mai mare număr de muzee pe kilometru pătrat de pe continent. La Crăciun, palmierii orașului sunt acoperite cu ghirlande și te poți bucura de multe concerte de stradă și să cumperi cadouri originale pe străzile comerciale sau în diferite piețe de Crăciun din oraș. Este una dintre cele mai inovatoare destinații pentru iluminările de Crăciun. În fiecare an, Malaga oferă un spectacol excepțional vizitatorilor din întreaga lume. Iasă în eviedență spectacolul de lumini al străzii centrale Larios, cu 725.544 de lămpi.
Spectacolul de lumini de Crăciun din Malaga, al optulea loc în Europa, ales de către turiști (Fotografie EBD Copyright Malaga Turismo).
 1. Montbéliard, Franța.Orașul situat în Franche-Comté, în estul țării, renumită pentru ospitalitatea sa, se transforma într-un adevărat farmec cu câteva săptămâni înainte de Crăciun, deoarece în epoca adventului, revigorează tradiția Würtembergului și organizează o piață de Crăciun de neegalat cu 160 de tarabe pline de produse autentice și de înaltă calitate. Vizitatorii se pot bucura de spectacolul luminilor sale de Crăciun și pot gusta produse gastronomice delicioase, admiră varietatea de artă și meserii, dansa cu muzica și sunet de cântece corale.
 2. Vilnius, Lituania.Aceasta are una dintre cele mai frumoase piețe de Crăciun din Europa și, în plus, oferă plimbări cu micul tren de Crăciun, cumpărarea de cadouri originale sau gustări de turtă dulce, prăjituri de miere, brânzeturi locale sau prăjituri gustoase în case de Crăciun care încojoară magnificul pom din Vilnius, clasat printre cele mai frumoase din Europa.
 3. Zagreb, Croația.Capitala croată a fost votată, pentru mai mulți ani consecutivi, drept cea mai bună destinație de Crăciun din Europa. Într-o atmosferă prietenoasă și familiară, călătorii din întreaga lume descoperă tradiții croate, meșteșuguri și produse locale pentru festivitățile de Crăciun, alătură de luminile care împodobesc străzile orașului.
 4. Nisa, Franța.Magia Crăciunului se bucură, de asemenea, sub palmierii din Nisa, una dintre cele mai frumoase orașe ale Rivierei franceze, cu temperaturi plăcute în această epocă. În fiecare an, orașul Nisa își decorează străzile cu instalații luminoase, rafinate și uriașe, care ajung pe renumita sa piață de Crăciun.
Madrid și cele patru piețe ale sale (Fotografie: EBD Copyright JJFarq).
 1. Madrid, Spania. EBD subliniază că, „în fiecare an, capitala spaniolă oferă nu unul ci patru mari piețe de Crăciun, oferind mai multe opțiuni: Piața Designului, Târgul de Dulciuri de Crăciun, Plaza del Gato sau Piața de Crăciun din Plaza Mayor, care începe în ultima săptămână din noiembrie și se termină la sfârșitul lunii decembrie.
 2. Antwerpen, Belgia.Orașul belgian oferă iluminările din Christmas Zoo Antwerp. Personaje importante din clultura chineză sunt tema acestor lumini unice în lume, cu o mare atenție la detalii și culori incredibile. Prețul biletului variază de la 10 la 15 euro. După grădina zoologică, poate fi vizitată piața de Crăciun din Antwerpen cu cele 90 de tabere ale sale.
 3. Praga, Republica Cehă. Capitala cehă este una dintre cele mai romantice destinații din Europa. Piața de Crăciun din Praga este una dintre cele mai frumoase din Europa. Atmosfera centrului medieval din Praga este unică. Spre deosebire de unele dintre cele mai mari piețe din Europa, piața de Crăciun din Praga este familială, ceea ce face ca experiența să fie mai intensă. Călătorii pot gusta specialitățile gastronomice specifice bucătăriei vechi cehe.
 4. Reims, Franța.Capitala provinciei Champagne are, pentru mulți, cele mai frumoase lumini de Crăciun. Un spectacol impresionant în jurul catedralei, care apare în fiecare an. Este un cadou cu adevărat genial, care face ca inima istorică a orașului Reims să bată. La aceasta se adaugă o piața mare de Crăciun, cu peste 140 de cabane tradiționale.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.