Shadow

Cum vor evolua tarifele zborurilor pentru călătoriile de business în 2024

În 2023, companiile aeriene au înregistrat profituri record datorită cererii puternice, a tarifelor ridicate și a scăderii prețurilor la combustibil. Cu toate acestea, în perspectiva anului viitor, se așteaptă ca prețurile biletelor să înceapă să se stabilizeze pe rutele majore din întreaga lume, potrivit previziunilor agenției de turism corporativ American Express Global Business Travel (Amex GBT), în raportul său „Air Monitor 2024”, această firmă că vor exista creșteri ocazionale și chiar scăderi pe anumite regionale și internaționale cheie pentru călătoriile de business

Tendința generală va fi spre o mare stabilitate a tarifelor de zbor în 2024 în toate regiunile. În interiorul Europei, tarifelor zborurilor vor crește cu aproximativ 1% în timp ce tarifele între Europa și Orientul Mijlociu (-3,5% la clasa de business și -2,8% la clasa economică) și America de Sud (-3,9% la clasa business și -10,4% la clasa economic) vor scădea.

Prognoza prețurilor biletelor în Europa în 2024. Sursă: American Express Global Business Travel (Amex GBT).

Pentru America de Nord, sunt așteptate modificări ușoare la tarifele regionale (sub 1%) și spre Europa (+0,3% la clasa business și -2,5% la clasa economică), în timp ce pe rutele spre Asia se va înregistra o reducere. Toate variațiile sunt comparate cu tarifele din 2023.

Previsión de los precios de los billetes en Norteamérica en 2024. Sursă: American Express Global Business Travel (Amex GBT).

Analiza ia în considerare și alți factori implicați în variația tarifelor, cum ar fi capacitatea companiilor aeriene, inflația locală, cursul valutar și prețul combustibilului.

Provocările noului an

Călătoriile de leisure, care au stimulat veniturile companiilor aeriene în 2023, vor încetini anul viitor în anumite zone, deoarece cheltuielile de consum ar putea fi compromise de ratele ridicate ale dobânzilor. La rândul lor, prețurile mai mari ale petrolului și parafinei din iunie 2023 au avut un impact asupra transportatorilor, crescând costurile.

În ciuda redresării, industria aviației continuă să se confrunte cu datorii semnificative. Creșterea costurilor cu personalul în întreaga lume și lipsa de talente în anumite domenii sunt agravate de problemele continue ale lanțului de aprovizionare, care ar putea întârzia producția de noi aeronave avea un impact asupra planurilor de expansiune ale companiilor aeriene.

Tarife și comercializare

Pe de altă parte, potrivit raportului „Air Monitor 2024”, este probabil ca tarifele negociate să fie expuse, deoarece companiile aeriene continua sa acorde prioritate gestionării profitabilității lor. În 2024, se poate aștepta o adoptare mai mare a conținutului NDC (New Distribution Capability), ceea ce ar putea afecta programele de călătorii corporative, pe măsură ce strategiile de tarifare ale companiilor evaluează și devin din ce în ce mai dinamice.

„În timp ce moderarea tarifelor zborurilor este o veste excelentă pentru clienții noștri, negocierea programelor de călătorie pentru companii rămâne o provocare”, spune Dan Beauchamp, director de consultanță la Amex GBT.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.