Shadow

Închiderea aeroporturilor din Paris în timpul deschiderii Jocurilor Olimpice

Federația Națională a Aviației și a Profesiilor din Franța (FNAM) a anunțat ca vineri, 26 iulie 2024, aeroporturile din Paris, Charles de Gaulle, Paris-Orly, Le Bourget și Beauvais Tillé, vor fi complet închise în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, care vor avea loc pentru a treia oară la Paris din acea zi până pe 11 august. În plus, zborurile deasupra capitalei franceze vor fi interzise pe o rază de 150 de kilometri între 19:00 și 24:00. 

Totodată s-a raportat că Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) și companiile aeriene depun eforturi pentru a menține operațiunile aeriene, asigurând în același timp siguranța pasagerilor.

Air France și Aéroports de Paris (ADP), în calitate de parteneri oficiali ai Jocurilor Olimpice, colaborează pentru a minimiza impactul evenimentului asupra călătoriilor, potrivit site-ului de aviație Airways. Companiile aeriene au notificat deja pasagerii afectați de aceste măsuri. Alte ajustări și detalii complete privind restricțiile de zbor care vor fi aplicate vor fi notificate în primăvară.

Închiderea aeroporturilor din Paris în timpul deschiderii Jocurilor Olimpice
Vedere aeriană a Aeroportului Charles de Gaulle din Paris. Sursă: Wikipedia/ Fyodor Borisov

Nu este prima dată când se iau astfel de măsuri pentru aceste evenimente

La mai multe ediții ale Jocurilor Olimpice, aeroporturile au fost închise sau operațiunile au fost restricționate în timpul ceremoniilor de deschidere, așa cum a fost cazul la Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008, când spațiul aerian deasupra capitalei chineze a fost închis timp de aproximativ 5 ore în timpul ceremoniei de deschidere.

În mod similar, Aeroportul Internațional Ellinkion a încetat operațiunile comerciale în martie 2001, în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice de vară din 2004 de la Atena.

Aceste închideri temporare au fost instituite pentru a asigura siguranța spațiului aerian în timpul acestui eveniment de mare anvergură.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.