Shadow

Compania braziliană GOL solicită protecția împotriva falimentului în conformitate cu capitolul 11

Operatorul aerian low-cost brazilian GOL a solicitat protecția legii falimentului, conform capitolului 11, la un tribunal din Statele Unite. Compania aeriană își va continua toate operațiunile pe durata procesului de restructurare și va asigura că serviciile pentru clienți nu vor fi afectate. 

„Gol a depus eforturi semnificative pentru a oferi cea mai bună experiență de călătorie clienților noștri, îmbunătățindu-si în același timp profitabilitatea și poziția financiară”, a declarat directorul general al companiei, Celso Ferrer. „Am făcut progrese remarcabile până în prezent și credem că acest proces ne va permite să facem față pe deplin provocărilor cauzate de pandemie, menținând în același tip nivelul ridicat de servicii pentru clienții noștri”.

La brasileña Gol se acoge al Capítulo 11 de la Ley de Quiebras de los EEUU

În prezent, GOL operează patru rute către SUA, toate către Florida. De asemenea, compania aeriană face code-share cu American Airlines pe zeci rute sud-american, de la Rio de Janeiro și Sao Paulo. American Airlines detine 5,2% din GOL.

GOL avea o datorie netă de aproximativ 3,76 miliarde de dolari (3.474,3 milioane de euro) la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al anului trecut.

Compania aeriană a declarat că a intrat în procesul de insolvență cu un angajament ferm de finanțare de 950 de milioane de dolari (878 de milioane de euro) din partea deținătorilor de obligațiuni ai Grupo Abra, proprietarul Gol. Această finanțare, care este supusă aprobării instanței, va oferi Gol suficiente lichidități pentru a-și susține operațiunile obișnuite în timp ce se restructurează, a precizat compania într-un comunicat.

În prezent, Gol are o flotă de 139 de aeronave.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.