Shadow

Cuba cere din nou PCR călătorilor

Pe 15 noiembre, Cuba și-a anunțat redeschiderea treptată către turism și a flexibilizat protocoalele igienico-sanitare care au fost stabilite pentru sosirea turiștilor din cauza pandemiei de coronavirus. În acest fel, nu li s-a mai cerut călătorilor vaccinați un PCR negativ, măsură ce va fi reintrodusă incepând de ieri 5 ianuarie, având în vedere avansul la nivel mondial al omicronului, noua variantă a COVID-19.

 

„Ținând cont de creșterea care s-a produs în călătoriile internaționale începând cu 15 noiembrie, precum și de puterea mare de difuzare a acestei noi variante, care are capacitatea de a dubla numărul de cazuri în doar două trei zile, s-a decis modificarea măsurilor de control sanitar internațional în țara noastră și adoptarea altora cu caracter general, care vor intra în vigoare din 5 ianuarie„, explică Ministerul cubanez al Sănătății într-un comunicat.

 

Astfel, începând de ieri, călătorii internaționali vor fi obligați să prezinte la punctul de intrare o schemă completă de vaccinare și să arate rezultatul negativ al unui test PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie, detaliază el.

În același timp, țara va spori supravegherea aleatorie, începând cu efectuarea testelor PCR la granița călătorilor din țările cu risc ridicat.

Control sanitar în aeroport.

 

Cu toate acestea, nu va fi necesară prezentarea schemei complete de vaccinare pentru copiii de până la 12 ani de orice naționalitate sau proveniență, precum și acei adulți care din motive medicale, și atestați corespunzător, „nu pot fi vaccinați cu niciunul dintre vaccinurile aprobate până astăzi de către agențiile de reglementare corespunzătoare”. 

 

„În contextul global, din păcate tendința este de creștere a infecțiilor, iar varianta omicron clasificată de Organizația Mondială a Sănătății drept „variantă de îngrijorare”, s-a răspândit în 110 țări de pe toate continentele”, amintește ministerul. 

 

În acest sens, el amintește că în perioada 29 noiembrie – 25 decembrie, în secvențierea probelor PCR efectuată de Institutul de Medicină Tropicală „Pedro Kouri”, au fost identificate în Cuba 72 de persoane infectate cu această variantă în 12 provincii. „Majoritatea sunt cazuri de import, deși au fost diagnosticați pacienți care au fost contacți ai acestora”, subliniază el. 

 

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, la data de 2 ianuarie au fost înregistrate 556 de cazuri noi și o rată a pacienților confirmați în ultimele 14 zile de 25,12 la suta de mii de locuitori, o incidență care este foarte departe de nivelurile înregistrate în septembrie când au depășit cu mult 900 de cazuri. 

 

Mai multe informații în știrea Cuba s-a redeschis turismului din 15 noiembrie.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.