Shadow

Luxul din Dubai va ajunge în Costa Rica cu un hotel de 7 stele

Grupul Investment Corporation Dubai (ICD) va construi un hotel de 7 stele pe coasta Pacificului din Costa Rica, care vizează așa-numitul segment turistic „ultra-luxury”, a informat guvernul din Costa Rica. Dezvoltarea hotelului One and Only Papagayo a fost confirmată de ministrul Curții Regale din Dubai și directorul executiv al ICD, Mohammed Al Shaiban, în cadrul unei întâlniri cu președintele din Costa Rica, Carlos Alvarado, aflat în vizită în Emiratele Arabe Unite. 

 

Hotelul va fi situat în Golful Papagayo, provincia Guanacaste (Pacific) și va avea 167 de camere și 41 de reședinte. Președintele Alvarado s-a declarat „mulțumit” de dezvoltarea proiectului și „încântat să vadă un turism cu eticheta Premium One and Only în Guanacaste”. 

 

În cadrul întâlnirii, demnitarii au subliniat importanța stimulării reciproce a industriei turismului si a fost evidențiat și interesul ICD de a continua să exploreze oportunități în Costa Rica, a informat guvernul din Costa Rica. 

Camera unuia dintre hotelurile ultra-luxury al brandului One & Only.

 

„Costa Rica este foarte recunoscătoare ICD pentru că a luat în considerare sectorul infrastructurii noastre turistice în planificarea sa. Îmbunătățirea industriei turismului este o prioritate importantă pentru guvernul meu în eforturile lor de redresare post-pandemie”, a declarat președintele Alvarado. 

 

Investment Corporation Dubai este principalul braț de investiții al guvernului Emiratelor. Fondată în 2006, gestionează un portofoliu larg de active locale și internaționale, în sectoare precum bancar și finanțe, transport, hoteluri, printre altele. 

 

Turismul este unul dintre principalele motoare ale economiei costaricane și este un sector care încearcă treptat să reapară după impactul puternic cauzat de pandemia Covid-19. Înainte de pandemie, această țară de 5,1 milioane de locuitori primea aproximativ 3 milioane de turiști anual, generând valută echivalentă a 8% din produsul intern brut (PIB) al țării. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.